Domagoj Vida, yönetimden kolaylık istedi

Ülkesi Hırvatistan’la Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda finale çıkan ve performansıyla takımının başarısında önemli pay sahibi olan, Beşiktaş’ın stoperi Domagoj Vida konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Ajans Beşiktaş - İngiliz kulüpleri başta olmak üzere pek çok takımın listesine giren 29 yaşındaki oyuncunun, Başkan Fikret Orman’dan transferi için kolaylık sağlanmasını istediği ifade edildi.

Kariyerini Premier Lig’de sürdürmek isteyen ve İngiltere’de transfer sezonunun 9 Ağustos’ta kapanacak olmasını göz önüne alan Vida’nın, “Premier Lig’de oynamak her zaman hayalimdi. Bu dönemde gelen teklifler bir daha gelir mi bilemiyorum. Bana kolaylık göstermenizi istiyorum” dediği öğrenildi.

Başkan Orman’ın, konuyu teknik direktör Şenol Güneş’e de ilettiği, deneyimli çalıştırıcının ise, “Gitmek isteyen bir oyuncunun kalması yarar getirmez. Kulübün menfaatleri doğrultusunda gereken adımları atabilirsiniz. Yerine takviye yapmamız gerekir” dediği öğrenildi.

ARSENAL HAFTA İÇİ GELECEK

Hırvat stoperi İngiltere’den isteyen kulüpler arasında Liverpool, Manchester United, Everton, West Ham gibi ekipler yer alıyor. Son olarak Arsenal’in de Vida’yı listesine aldığı ve önümüzdeki hafta içinde siyah-beyazlıların kapısını çalacağı kaydedildi. Londra ekibinin, Beşiktaş’a 25 milyon Pound yani 28 milyon Euro’luk bir teklifte bulunacağı belirtildi. Savunmada eksikler tespit eden ve Vida’nın alınmasını isteyen Arsenal Teknik Direktörü Unai Emery’nin, transferin bir an önce bitirilmesini istediği öğrenildi. İngiliz ekibinde defansın en önemli ismi olan Koscielny’nin aşil tendonundan sakatlanması üzerine bu karara varıldığı belirtildi. Londra ekibinin, kaleci Ospina, Mustafi, Welbeck ve Lucas Perez’i elden çıkarmak için çabalayan Arsenal, bu isimlerden birini takasta kullanmak istiyor. (Yeni Şafak)

Transfer Haberleri

Beşiktaş'ın sürpriz transfer hedefi Tom Lawrence!
Beşiktaş transferde Vertonghen'i listeye aldı