Eski Galatasaraylı futbolcu, Van Persie'yi savundu: "Bunlar ufak tefek şeyler!"

Olaylı Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde yaşananlar konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yönetimi ve siyah beyazlı taraftarların Van Persie ve hakem Ali Palabıyık'a yönelik tepkisi dinmiş değil. Tartışmaları A Spor kanalında yayınlanan Spor Gündemi programında değerlendiren eski Galatasaraylı futbolcu Kerem İnan Beşiktaş'ı eleştirdi, F.Bahçe'ye ise laf etmedi.

İnan şunları söyledi:

"Beşiktaş taraftarı 'Van Persie tahrik etti' diyor. Biz çok büyük maçlar oynadık. Ne tahrikler gördük. Hakem hangi hatasında Beşiktaş'ın %100 penaltısını vermedi? Hepimiz izledik bu maçı. Hangi ofsayttan hakem Fenerbahçe'ye gol verdi? Bu maçta mağlubiyeti hakeme bağlamak olmaz. Objektif olursak inanın sağduyulu Beşiktaş taraftarları da kabul edecektik...

"UFAK TEFEK DETAY"MIŞ

Bazı problemler oluyor. Her derbide oluyor. Bunlar ufak tefek şeyler. Çok fazla olaylar oluyor. Bunlar oluyor. Beşiktaş eğer biraz daha soğuk kanlı olabilseydi çok rahatlıkla turu atlayabilecekti. Bu maçta bu kadar infaal yaratacak atmosfer ve ortam görmüyorum.

Herkes Van Persie'nin yaptıklarından dolayı Beşiktaş kaybetti diyor. Bunlar her derbide oluyor. Tabi ki dil çıkarması çok çirkin bir görüntü. Ben tarafsız gözle izledim."

ESKİ G.SARAYLI, VAN PERSIE'DEN HESAP SORULMASIN İSTİYOR

Kerem İnan, Beşiktaş yönetiminin Van Persie'yi 6222'den sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle mahkemeye vermeye hazırlanmasıyla alakalı olarak, "Şimdi bunu anlamıyorum. Maçtan sonra Fikret Orman özür diliyor. O zaman niye mahkemeye veriyorsun? Ne ceza bekliyorsun? Van Persie zaten disiplin kuruluna sevk edilmiş. Ceza alacak. Siz mahkemeye vererek hapis cezası mı aldıracaksınız? Peki o zaman Hasan Çetinkaya da mahkemeye mi gitsin? Bunlar saha içinde yaşanan olaylar ve orada bırakılmalı. Ben maça hakemin tesir ettiğini düşünmüyorum." diye konuştu.