Kader adamı Burak Yılmaz

Attığı 11 golle Beşiktaş’ı şampiyonluk yarışına ortak eden Burak Yılmaz, eski takımları Galatasaray ve Trabzonspor’a karşı deplasmanda oynayacakları maçlarda performansıyla ligin de kaderini belirleyecek.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig’de son 4 haftaya girilirken şampiyonluk şansını bir hayli artıran Beşiktaş’ta gözler tamamen Burak Yılmaz’a çevrildi. Siyah-beyazlı forma altında 12 lig maçında 11 gol, 1 asist yaparak sezonun ikinci yarısına damgasını vuran Burak, ligin kaderini de belirleyecek.

Bu hafta lig ikincisi Galatasaray ile derbide kozlarını paylaşacak Kartal’ın en büyük kozu konumundaki başarılı forvet, 33. haftada da yine deplasmanda Trabzonspor önünde yer alacak. Burak’ın en önemli özelliği takımının kaderini belirleme yolunda iki eski takımıyla karşılaşacak olması. İlk olarak bu hafta 2012-15 yılları arasında formasını giydiği Galatasaray’a karşı mücadele verecek 33 yaşındaki golcü, 2 hafta sonra da 2009-12 ve 2017-19 döneminde oynadığı Trabzonspor önüne çıkacak.

Ceza sınırında

Hem psikolojik açıdan hem de performans olarak adeta zirveye yükselen Burak Yılmaz, sadece Beşiktaş’ın geleceğini değil ligin gidişatını da etkileyecek. Golleriyle sezonun ikinci yarısının en skorer ismi olan deneyimli yıldız, önce Türk Telekom Stadı’nda ardından Medical Park Stadı’nda vitrindeki isim olacak.

Dev maçlar öncesi Burak Yılmaz’la ilgili ilginç bir detay daha bulunuyor. Şu anda 3 sarı kartla ceza sınırında olan Burak, son Ankaragücü maçını kartsız geçip, Galatasaray önünde oynama şansını tepmedi. Ancak Burak, Trabzonspor maçı öncesi bu riski taşımaya devam ediyor. Burak, Galatasaray maçını boş geçip, Alanyaspor karşısında kart görürse, 33. haftada ligin en kritik haftasında takımını yalnız bırakacak.

Kartal’ı uçuruyor

Devre arası transfer olduğu Beşiktaş’a büyük katkı veren Burak Yılmaz golleriyle parladı. Ligin ikinci yarısında 13 haftada hiç yenilmeyen siyah-beyazlılarda, Burak 11 golle adeta zirve yaptı. Tecrübeli forvetin forma giydiği süreçte Beşiktaş 10 galibiyet ve 3 beraberlik alırken 33 puan topladı.

Rakibi Kagawa!

Kartal’da iki özel isim dikkat çekiyor. Devre arası transfer edilen Burak Yılmaz ve Shinji Kagawa katkılarıyla göz dolduruyor. OPTA’nın hazırladığı verilerde, sezonun ikinci yarısında en verimli futbolcular Burak ve Kagawa oldu. Burak Yılmaz 83,3 dakikada 1 gol atma başarısı gösterdi ve rakip filelere toplam 11 gol bıraktı, 1 asist yaptı. Kagawa ise 76,8 dakikada bir gol katkısı verirken, 3 gol, 2 asiste imza attı. (Milliyet)

Futbol Haberleri

Beşiktaş, Ghezzal'ı serbest bıraktı
Beşiktaş'a önerilen Bernardeschi, siyah-beyazlılarla ilgileniyor
Beşiktaş, Lascelles'i transfer etmek için uğraşıyor
Beşiktaş, Matic'i renklerine bağlamaya hazırlanıyor
İDDİA | İspanyol kupa canavarı Kartal oluyor...