"Kadıköy'e korkarak gelmeyecekler"

Sabah Gazetesi yazarları, Beşiktaş'ın Başakşenir galibiyetini ve Fenerbahçe derbisinden beklentilerini açıkladalıar.

Ajans Beşiktaş - İşte bugünkü Sabah Gazetesi'nde yer alan değerlendirmeler:

FATİH DOĞAN: Beşiktaş önemli bir galibiyet aldı. Kalecisi Ersin cezalı, çoğu defans 6 oyuncusu hasta ve sakat bir takımın Başakşehir'i yenmesi F.Bahçe derbisi öncesi üç puandan çok daha öte bir galibiyet. Sağ bekte Dorukhan, F.Bahçe maçında cezalı duruma düşse de stoperde Necip ve Montero, solda Rıdvan beklentilerin üstünde iş çıkardı. Atiba ve Rıdvan, Başakşehir zaferinin en önemli iki oyuncusuydu. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu, son 35 dakika takımın oyundan düşmesi. Oyun stratejisiyle ilgili halledilmesi gereken sorunlar var.

GÜRCAN BİLGİÇ: Herkes Başakşehir'in rahat galibiyetini beklerken, büyük takım refleksini gösterdi Beşiktaş. İlk 45'te rakiplerini oynatmadıkları gibi, maçı nasıl istediklerini de gösterdiler. Ama tempoyu maça yayamadılar, eksik kalmasına rağmen Başakşehir iki gol buldu. Genç Utku'nun kurtarışı maçı döndürdü. Yine de büyük moral kazandılar ve birlikte neler yapabileceklerini gösterdiler. Derbi öncesinde Kadıköy'e korkarak gelmeyecekler en azından.

BÜLENT TİMURLENK: Beşiktaş'ın bu defans hattıyla son şampiyon karşısında ilk 45 dakikada pozisyon vermemesi büyük iş. Atiba'nın 2. golde yaptığı koşuyu bu ligde yapamayacak 25-30 yaş aralığında çok futbolcu var. Başakşehir'i devirmek keskin bir virajı almak demek ama Sergen Yalçın'ın önündeki yol düz otoban değil. İkinci yarıdaki oyunu Fenerbahçe derbide cezalandırır.

LEVENT TÜZEMEN: Sergen Yalçın maçı iki açıdan izlemeli: 1- 11'e 11 oynanırken Beşiktaş 3-0 öne geçti. 2- Başakşehir 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş 2-0 kaybetti. Sergen hoca, yenilen 2 golü oyuncuların konsantrasyon eksikliğine bağlamamalı çünkü 3-0'ın rehavetiyle yaptığı değişiklikler Beşiktaş'a olumsuz yansıdı. Kaleci Utku da mükemmel bir performans sergiledi.

Futbol Haberleri

Beşiktaş, Ghezzal'ı serbest bıraktı
Beşiktaş'a önerilen Bernardeschi, siyah-beyazlılarla ilgileniyor
Beşiktaş, Lascelles'i transfer etmek için uğraşıyor
Beşiktaş, Matic'i renklerine bağlamaya hazırlanıyor
İDDİA | İspanyol kupa canavarı Kartal oluyor...