Kusursuz Beşiktaş

Sefa Dinç

Ajans Beşiktaş - Maça fırtına gibi başlayan Beşiktaş, ön alan presi ve müthiş pas oyunuyla üstünlüğü eline aldı. Pjanic’in mobese kamerası gibi gördüğü ve her boş alana attığı tek paslar, Batshuayi’nin geçen hafta olduğu gibi iştahı, maçın ilk 10 dakikasında Beşiktaş’ın maçı koparmasında etkili oldu. Pjanic-Alex gibi iki dünya yıldızının arkasında bulunan Josef’in dün gece 86/86 isabetli pas yapması Beşiktaş orta sahasının artık daha güçlü ve daha rahat olduğunun kanıtı gibiydi. Buna Rosier ve Rıdvan’ın savunmada üstün performansıyla Ersin’in Beşiktaş tarihinde 3. kez ilk 4 maçta da kalesini gole kapatması eklendiğinde kusursuz bir Beşiktaş izledik. 

Sene sanki 2015-2016

Beşiktaş’ın dün akşam iki gol öncesinde de yaptığı paslaşmalar, Beşiktaş taraftarına özellikle 15-16 sezonunda oynanan oyunu hatırlattı. O sezonun gol kralı Mario Gomez’in son vuruş ustalığını anımsatan Batshuayi’nin golüyle birçok taraftar “bu sene o sene” dedi. 

8+3 düşünürken 4+7 oldu

Sergen hoca dün akşam taraftarı biraz şaşırtarak 3 Türk futbolcu kararını Ersin-Necip-Rıdvan üçlüsünden yana kullandı. Hoca daha sonra sakatlıklar ve Dortmund maçını düşünerek o bölgelere Türk futbolcuları alarak sahaya 7 Türk futbolcuyu sürmüş oldu. Bu değişiklikler, Sergen hocanın ilerleyen haftalarda sıkışık fikstüre karşı “size de ihtiyacımız var” mesajıyla beraber TFF’ye “alın Türk kadrosu” gibi bir mesaj da olabilir.