Lemi Çelik: "Şenol Hoca'nın dikkatine..."

Sözcü Gazetesi Spor Yazarı Lemi Çelik, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, deplasmanda Partizan ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş müsabakası öncesinde gruplara kalma yolunda büyük bir avantajı cebine koydu. Sözcü Gazetesi Spor Yazarı Lemi Çelik, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi;

Beşiktaş, gruplara kalmak için oynamış olduğu Partizan'ın değeri bir Vida kadar değil ama Beşiktaş'ın kadro yetersizliğinden dolayı çözemediği sorunları var. Bir tanesi 10 numara sorunu. Siyah-beyazlılar bu meseleyi çözmediği sürece yani Talisca gibi her sezon 15 gol ortalaması ile oynayan bir 10 numara transfer etmediği sürece sıkıntı yaşayacaktır. Deplasmanda sıkıntı yaşamasa bile iç sahada mutlaka sıkıntılar yaşayacaktır. Şenol Hoca sistem ve taktiği değiştirip çift santrfor oynamak zorunda kalacak. Larin, Negredo ve Love bu sistem için yeterli kalitede oyuncular değil. Beşiktaş, Negredo ve Love'ı satarak bu mevkiye Gomez veya Burak Yılmaz gibi santrfor transfer etmeli. Gördüğümüz en büyük ikinci sorun ise Beşiktaş deplasmanda oynadığı zaman rakip çok hızlı ve tempolu başlıyor, burada ne yapmak lazım?

1- Topa sahip olmak lazım.

2- Topu rakibe asla vermemek lazım.

3- Oyunun temposunu düşürüp çok pas yapmak lazım.

4- Daha sonra çok hızlı ve çabuk öne doğru garanti oynayarak kontrataklar yapmak lazım.

Maalesef Beşiktaş, çok hızlı başlayan bir rakibi karşısında ilk golü yiyen takım oluyor. Şenol Hoca bu sorunu çok acil aşacak stratejiler üretmeli. Üçüncü büyük sorun ise artık Beşiktaş artık merkezden etkili ataklar yapamadığından kanatlardan sağdan Quaresma-Gökhan ile soldan Babel-Adriano ile yapmış olduğu etkili orta ve asistlerle tek santrforun yeterli olmadığı ikinci bir santrfora ihtiyacı olduğu görülmektedir. Bu sorunu taktik ve sistem olarak çözmelidir. Kaptan Tolga, tecrübesiyle başarılı performansıyla Fabri'yi aratmıyor.

Siyah-beyazlı takım Partizan'ı eler, gruplara kalır. Yine dile getireyim, kırmızı renkli formayı çok sevdik. Sadece kırmızının beyazı eksik… Bu tür milli duygu ve değerleri yaşatan renkler futbolcuları da sahaya çıkarken  çok etkilediğini düşünüyorum. Kırmızı formalarla oynamaya devam ederek gruplara kal Beşiktaş.