M.Lucescu: "Hazırlık maçı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni arkadaşları görmek istiyorduk, onun için güzel bir maçtı"

Mircea Lucescu mağlubiyet sonrası konuştu..

Ajans Beşiktaş - Dünya Kupası'na gitme şansını kaybeden ve gözünü 2020'de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na çeviren A Milli Futbol Takımımız, Arnavutluk ile hazırlık maçında karşılaştı. 
Mücadeleyi, 50 dakika 10 kişi oynayan Arnavutluk, 3-2 kazandı

İşte Lucescu'nun maç sonrası açıklamaları:

"Hazırlık maçı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni arkadaşları görmek istiyorduk, onun için güzel bir maçtı"

"Fizik olarak iyi organize olmuş bir takıma karşı oynadık. İlk yarıda oyunun hakimiydik, domine ettik"

"Sonuçta 3 kere kalemize geldiler, 3 gol yedik. Bu seviyedeki bir ekip için çok tabii ki bu. Ofansif yönden baktığımızda, iyiydik"

"Bu maçın amacı, siz de biliyorsunuz, maksimum genç oyuncuyu oynatabilmekti"

"Bir geçmişim, bir ismim var. Erol konusunda bir şüpheniz varsa, bir kanıt varsa... ben bundan 2 hafta önce bir televizyon programında, 2-3 sene önce U21'de oynayanları görmek istiyorum dedim"

"Erol'u Dordrecht maçında gördüm, hoşuma gitmedi, orta sahada oynuyordu. Defansta oynasa hoşuma gitti. Çağırdım, görmek istiyordum. Görmek istememde bir sakında yok herhalde"

"Milli Takım hocaları, geleceğine inandığı oyuncuları çağırabilir. Bunu yapamazsa, seçimleri nasıl yapacak?"

"Erol Erdal Alkan iyi bir oyuncu, genç [23 yaşında], Türk. Umut ediyorum ki ligine dönecek ve daha iyiye gidecek. Ligimizde oynayan çok genç oyuncu yok"

"Ne söyleyeceğimi bilemiyorum, doğru değil bu. Menajerler falan bugün bana söylenen. Bunu yazanın başkalarıyla problemi varsa... Bu konunun peşini bırakmayacağım ve dava açacağım"

"Ben hiçbir menajer falan tanımıyorum, bir temasım yok"

"Kulüp antrenörlüğü ile milli takım seçiciliği farklıdır. Şimdilik oynadığımız maçlarda oyunu kontrol ettik"

"Yunus, Yusuf, Oğuzhan, Hakan, Emre Akbaba... Bunların hepsi 10 numara oynayan oyuncular. Bunların hepsini aynı anda nasıl kullanabilirim. Başka oyuncu yok, bulduğum bu oyuncular en iyileri. Başkası varsa hemen çağıralım. Aklınızda biri varsa söyleyin"

"Çağlar da hatalar yapıyor, yapmıyor değil. Ama her maç üzerine koyarak gidiyor"

Şu anda Milli Takım'ın yeni teknik direktörü kim olmalı tartışmaları var, Rahatsız oluyor musunuz? sorusuna  Mircea Lucescu  "Çok büyük tecrübem var, bu tür laflar bana dokunmuyor" diye konuştu.