Modern zamanın Metin-Ali-Feyyaz üçlüsü!

Bir zamanlar Kartal’ın gol makinesi olan Metin-Ali-Feyyaz’ın yerini Cenk-Talisca- Babel üçlüsü aldı. 3 yıldız son 2 sezonda toplam 70 gol atarken gollerin yüzde 51,8’ine imza attı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Metin-Ali- Feyyaz üçlüsü bir döneme imzasını atarken kazanılan şampiyonluklarda büyük rol oynamışlardı. Efsaneleşen bu üç oyuncu hala konuşulurken Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Ryan Babel üçlüsü yıllar sonra Metin-Ali- Feyyaz üçlüsünün yerini aldı. Üç oyuncu taraftarın sevgilisi oldu.

MUHTEŞEM ÜÇLÜ 70 GOL ATTI

Cenk, Talisca ve Babel son 2 sezonda takımın attığı gollerin yarısından fazlasını kaydetti. Kartal, son 2 sezonda resmi maçlarda toplam 135 gol atarken, bunların 70'ini bu üç oyuncunun ayağın buldu.

GOLLERİN YÜZDE 51,8'İ ONLARIN

Cenk, Talisca ve Babel üçlüsü, Beşiktaş'ın gollerinin yüzde 51,8'ine imza attı. Cenk 2016-2017'de 24 kez fileleri havalandırırken Talisca 17 gol devre arası gelen Ryan Babel ise 8 kez gol sevinci yaşamıştı.

BU SEZON DAHA DA ETKİLİLER

Bu sezon ise Cenk Tosun, 10 golle takımının en skorer ismi oldu. Ryan Babel 6 ve Anderson Talisca 5 gole imza attı. Geçen sezon 107 golün 49'u atan bu üç oyuncu, bu sezon ise 28 golden 21'ini kaydetti. (Takvim)