''Şampiyonluk performansı bu!''

Uğur Meleke dün akşam oynanan Beşiktaş - Çaykur Rizespor karşılaşmasını değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Hürriyet Gazetesi yazarı Uğur Meleke, dün akşam Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyeti ile sonuçlanan Beşiktaş - Rizespor mücadelesini değerlendirdi. Uğur Meleke son dakikalarda tartışılan penaltı posizyonu için ise penaltı olmadığı yönünde görüş belirtti.

 

İşte Uğur Meleke'nin Hürriyet'te çıkan yazısı:

''Vodafone Arena'da dün geceki golü üreten 4'lüye dikkat ettiniz mi? Talisca sola oynadı, Quaresma topuk pası yaptı.

Adriano ortaladı ve Gökhan tamamladı. 4 oyuncunun evinde şöyle bir tur yapma şansınız olsa, bir Avrupa, bir Copa America şampiyonluk madalyası, 2 Devler Ligi, 2 Avrupa Ligi, 3 Avrupa Süper Kupası, 3 de kıtalar arası kupa görme şansınız var! 6 kez Portekiz, 5 kez İspanya, 3 kez Türkiye, bir de İtalya şampiyonluğu var bu dörtlünün. Beşiktaş transferde takıma tecrübe enjekte etmenin ödülünü alıyor şu an. Bir takım, alışılmış yollarla çözemediği iki Rize maçının birini sol bek, birini sağ bekinin golüyle kazanabiliyorsa, o takım şampiyonluk performansı gösteriyor demektir zaten.

Beşiktaş doludizgin şampiyonluğa giderken kadrosu da genişledi, Gökhan İnler, Tolgay, Aboubakar gibi uluslararası oyuncuları kulübede oturtabiliyor ŞenolHoca. Bence Quaresma da tepkilerini abartmamalı, o Beşiktaş için bir şanssa, Beşiktaş'ın da onun için bir şans olduğunu unutmamalı.  

Ayrıca Quaresma çıktıktan sonra bile frikiklerde Talisca'nın ikinci tercih olarak kalması akıl almaz. Quaresma oyundayken zaten her topa vurmak istiyor, sıra bir türlü Talisca'ya gelmiyor. 83'üncü dakikada kazanılan tehlikeli frikiği Aboubakar'ın kullanmasıysa tek kelimeyle gayrıciddi. Eğer Quaresma oyunda değilse, sağdan ya da soldan, Beşiktaş'ta tehlikeli frikikleri kullanması gereken kişi Talisca kesinlikle.

ATINÇ, MiLLi TAKIMA

Rize takımıysa, Adana ve Akhisar'la birlikte ligin en zayıf üç kadrosundan biri bence. Tamamen Kweuke'ye bağımlılar. Dünkü Atınç gibi Kweuke'yi kilitleyebilen biri çıkarsa, son derece sıradanlaşıyorlar. Atınç'a nazar değmesin, özellikle ilk devrede Kweuke'ye tek bir hava topu vermedi. Finlandiya-Moldova randevuları için milli takıma da göz kırpıyor bu formuyla.

88'deki pozisyonda da top ilk Atınç'ın kalçasıyla temas ettiği için penaltı yok bence.''