SEÇİME DOĞRU | İşte Beşiktaş'ın 4 başkan adayının kısa özgeçmişi

Beşiktaş'ta başkanlık seçimleri öncesinde 250 imzayı toplayarak adaylık başvurusu yapan isimler belli oldu.

Ajans Beşiktaş - Başvurunun son gününde Ahmet Nur Çebi, Serdal Adalı, Hürser Tekinoktay ve İsmail Ünal adaylıklarını resmen açıkladılar. İşte Beşiktaş'ın 4 başkan adayının kısa özgeçmişi:

Serdal Adalı

1964 Adana doğumlu olan Serdal Adalı. 1984 yılında iş hayatına atıldı. Ailesinin desteğiyle birlikte Adalı Holding'i kuran Serdal Adalı, inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapmaktadır. Serdal Adalı, 21 Eylül 2012 yılında Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı'na seçildi ve halen bu görevi yürütmektedir. Serdal Adalı ayrıca Beşiktaş kulübünde daha önce futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev aldı. Adalı, 2013 yılında Beşiktaş başkanlığına aday olmuş ve kaybetmiştir. Serdal Adalı, 2011 yılında sözde şike suçlamasıyla 5 ay cezaevinde yatmış ve daha sonra tahliye edilmişti. Serdal Adalı evli ve iki çocuk babasıdır.

Ahmet Nur Çebi

1959 Trabzon doğumlu olan iş adamı Ahmet Nur Çebi, 2012 yılından beri Beşiktaş yönetiminde görev almaktaydı. Babadan sanayici olan Ahmet Nur Çebi, eğitimini Karabük'te gördükten sonra 1983'te İstanbul'da Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'ni bitirdi.

Demir çelik, enerji, liman ve denizcilik alanlarında yönetim kurulu başkanlıkları yapan Ahmet Nur çebi, 1986 yılında Berna Çebi ile evlendi. Ahmet Nur Çebi bu evlikikten 3 çocuk sahibi oldu. Elgiz Nur, Mina Nur ve Yaşar Kaptan isimlerinde 3 çocuğu bulunan Ahmet Nur Çebi, 7 yıldır yönetiminde bulunduğu Beşiktaş'a başkan adayı oldu.

Hürser Tekinoktay

1960 İstanbul doğumlu olan Hürser Tekinoktay, Marmara Koleji Fen Bölümü'nden mezun oldu. İtalyanca öğrenen Hürser Tekinoktay, bir dönem Roma'ya giderek Lazio Kulübü'nün işleyişini inceledi. Fenerbahçe altyapısında futbol oynayan Hürser Tekinoktay, TFF kurslarına katılarak antrenör olmayı tercih etti. 1995 yılından itibaren Beşiktaş'ın genç takımlarında antrenörlük görevlerinde bulundu. Tekinoktay'ın 5 yıllık görevi içerisinde Nihat Kahveci, Yasin Sülün ve Ali Cansun gibi isimler Beşiktaş'a kazandırıldı.

2001 yılında Çanakkale  Dardanelspor'un teknik direktörü oldu. Görevi boyunca 72 resmi maçtan 33 galibiyet elde etti. Bu dönemde Çanakkale Dardanelspor'da gençleştirme operasyonu yaparak yaş ortalamasını 19'a düşürdü. Gelinen süreçte geçtiğimiz aylarda Fikret Orman'ın karşısına çıkarak Beşiktaş başkan adayı oldu.

İsmail Ünal

İsmail Ünal Antalya'nın Akseki ilçesinde doğmuştur. 1977 yılında Güzel Sanatlar Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1980 yılında serbest mimarlığa başladı. Çoğunluğu Beşiktaş ilçe sınırları içinde olmak üzere toplu konut, konut, sanayi sitesi ve fabrika projelerini geliştirdi ve uyguladı. 1992-1994 yılları arasında BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2004 yılları arasında BJK Genel Sekreterlik görevini üstlenen Ünal, 2007 yılından beri Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi'dir. Bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Ünal, 20 Ekim'de yapılacak Olağanüstü Seçim'de aday oydu.

Seçim Haberleri

Beşiktaş'ta Hasan Arat mazbatasını aldı!
İşte Beşiktaş'ın yeni başkanı! Seçimde sonuç belli oldu...
Mete Vardar kimdir?
Ekrem Keçoğlu kimdir?
Altın Mimir kimdir?