Sergen Yalçın gururla sunar

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadelede fırtına gibi esen siyah-beyazlı ekip; Aboubakar, Larin ve Mensah’ın (2) golleriyle üç puanı hanesine yazdırdı. Rakibin tek sayısı Borini’nin penaltı atışından geldi.

Ajans Beşiktaş - Sergen hocanın talebeleri yenilmezlik serisini 8 maça çıkarırken, 7'sinden galibiyetle ayrıldı. Kara Kartal, bu periyotta rakip ağları 24 kez sarstı. Kalesinde ise sadece 3 gol gördü

Ligin zorlu takımlarından Karagümrük'e karşı önemli bir sınav veren Beşiktaş, maçın başından sonuna dek oyun hakimiyetini elinde bulundurdu. Siyah-beyazlılar ilk devre Aboubakar'ın attığı golle kilidi açarken özellikle orta sahadaki etkili oyunuyla da dikkat çekti. İkinci devreye Mensah'ın attığı golle başlayan Beşiktaş'ta goller devamında peş peşe geldi.

Larin ile artık maçı koparan Kartal, günün yıldız ismi Mensah ile galibiyeti perçinlemiş oldu. Siyah-beyazlılarda takım halinde ortaya konulan iyi futbolun yanı çıkış beklenen Mensah ile birlikte artık Rıdvan'ın da hücumda kendini gösteren oyunu büyük kazanımlardan biri oldu. Beşiktaş, en az derbi kadar kritik bir sınavı kayıpsız geçerek zirvedeki uçuşunu sürdürdü.

'BEŞİKTAŞ BENİ BAĞRINA BASTI'

Aboubakar, güzel bir gol attığını ancak takımın yaklaşımının daha önemli olduğunu söyledi. Kamerunlu futbolcu, Beşiktaş'a geldiği dönemde sakat olduğu ile ilgili iddialara ise "Porto'dan ayrılış sürecimde oynamamam soru işareti yaratabilir. Ancak sebebi sakatlık değildi. Birçok santrfor vardı ve süre alamadım. Ayrılarak buraya geldim. Beşiktaş beni bağrına bastı. Her geçen gün daha iyiye gidiyorum, daha da iyi olacağım" cevabını verdi. Bu arada 10 golün 6'sını deplasmanda kaydeden Aboubakar, Beşiktaş'ın dış sahada en fazla rakip fileleri havalandıran oyuncusu unvanını elinde bulunduruyor.

MAÇIN ADAMI MENSAH!

Karşılaşmada iki gol atan Mensah, iki değerde de takımın lideri oldu. 10 kez ikili mücadeleye giren Ganalı yıldız, 8 kez kazanmayı başardı ve bu oranda zirvede yer aldı. Kaleye 4 şut atan ve iki şutta da isabeti bulan Mensah, bu alanda da liderliği kimseye bırakmadı.

LJAJİC İKİ AY SONRA DÖNDÜ

Kartal'ın kayıp yıldızı Adem Ljajic, tam iki ay aranın ardından sahaya ayak bastı. Son olarak ligin 9. haftasında 21 Kasım'da oynanan Başakşehir maçında sahaya çıkan tecrübeli futbolcu dün Karagümrük karşılaşmasında skor 4-0 olunca 72. dakikada Atiba'nın yerine oyuna dahil oldu.

ATİBA'DAN LARIN'E ÖVGÜ

Beşiktaş'ın tecrübeli yıldızı Atiba Hutchinson, "Maçın genelinde oyunu domine ettik. Üç puan aldığımız için mutluyuz" dedi. 37 yaşındaki oyuncu, gol sayısını 12'ye çıkaran Larin için de "Çok çalışıyor ve üstüne koyarak ilerliyor. Kendisi ve Beşiktaş için en üst seviyede mücadele ediyor" ifadesini kullandı. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Futbol Haberleri

Beşiktaş, Ghezzal'ı serbest bıraktı
Beşiktaş'a önerilen Bernardeschi, siyah-beyazlılarla ilgileniyor
Beşiktaş, Lascelles'i transfer etmek için uğraşıyor
Beşiktaş, Matic'i renklerine bağlamaya hazırlanıyor
İDDİA | İspanyol kupa canavarı Kartal oluyor...