''Taraftar müdahale için '1 dakikayı' bekledi''

Vodafone Arena'da 3-3 berabere kalan Beşiktaş-Benfica maçı bugünkü gazete ve yazarların bir numaralı gündem maddesi durumunda...

Beşiktaş'ı yazan yazarlar arasında Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol da vardı.

İşte Demirkol'un bugünkü köşesinden öne çıkan satırlar:

"Benfica öyle bir tempoyla oyuna başladı ki ‘1 dakika sessizlik’ eylemini doğru düzgün yapmak mümkün olmadı. Taraftar konstantre olamadı ve oyuna müdahale etmek için 1 dakikanın bitmesini zor beklediler. (...) Oğuzhan, Tolgay, Atiba ve Quaresma’nın önüne hep 3 kişiyle geçmeyi başarmaları her türlü övgüyü hak ediyor. Böyle olunca Beşiktaş ilk yarıda Benfica savunmasının değil, orta sahasının dahi arasına giremedi. Bu tip bir oyunda savunmayı sağlam tutmanız ve rakibin açık vermesini beklemeniz lazım. Mümkünse tempoyu da düşürmeniz. (...) Şenol hoca bu durumu 4 oyuncunun yerini değiştirerek çözmek istedi fakat Gönül’den önde yararlanmak için bu kadar beklemesi, Cenk’i unutması sanırım kendisinin de kabul edeceği en büyük hataydı.

İkinci yarıda onun driplingleri Benfica’nın şeklini bozmak konusunda önemli silah oldu. Tabii Aboubakar’ın formsuzluğunu da o kapattı. İnler’in dahliyle pas ritminin artmasıysa işi değiştirdi. Oyunu nihayet geniş alana yayabildiler. 3 net kontra açığı verme riskini alarak 3 gol bulmayı başardı Beşiktaş. Böyle bir geri dönüş Şampiyonlar Ligi standardında kolay gerçekleşecek bir şey değil. İlk yarıda anormal bir dinamizmle Beşiktaş’ı felç eden genç Benfica çok iyi kaçtı. İkinci yarıda, bu çok da ekonomik olmayan enerji kullanımından yararlanan tecrübeli Beşiktaş yakaladı. Unutulmazdı. Her anlamda..."

Ş. Ligi Haberleri

Yıldızlar kulübeye!
Borussia Dortmund-Beşiktaş maçına Fransız hakem
Beşiktaş'ın kamp kadrosu açıklandı!
"Sergen Hoca, futbolcularını hem mental, hem de psikolojik olarak iyi hazırlamış. Peki fizik? Geçiniz."
Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag: "Böyle bir sonuç beklemiyorduk"