WHO Türkiye Temsilcisi Ursu: Türkiye ve komşu ülkelerde vakaların artacağını söylemek mümkün

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Pavel Ursu'nun açıklamaları:

"Teknik bilgilendirme yaptık. Özellikle bu virüsün yeni bir virüs olduğu konusu üzerinde durduk. Bu virüsün küresel ve bölgesel olarak daha önce eşi ve benzeri görülmemiştir. Uluslararası Sağlık Tüzüğü gereğince Türkiye dahil, bütün ülkeler karşılıklı bilgi paylaşımı kapsamında en son bilimsel gelişmelerin paylaşılması konusunda üzerine düşeni yapıyor.

Vakaların yüzde 90'ı dört ülkede bulunuyor. Salgınla başarılı olmak için tüm toplumların işbirliği yapması gerekiyor ve bu kapsamda Türkiye'de Sağlık Bakanlığı ile sürekli temas halindeyiz. Salgının ne kadar süreceğini kestirmek çok zor. DSÖ, tüm şüpheli ve şüphelilerle temas eden kişilerin test edilmesini, kaynakların en uygun durumda kullanılması anlamında herkese test yapılmasını tavsiye etmiyor.

Türkiye’de şu an halihazırda 100'den az vaka var. Ancak diğer ülkelerin yaşadıklarından bizim de çıkarttığımız dersler mevcut. Şu an salgın durumunda olduğumuz için Türkiye ve komşu ülkelerde vakaların artacağını söylemek mümkün. Sağlık Bakanlığı, gerekli önlemleri alıyor. Bunun yanında kısıtlama önlemleri de alınmalı ki virüsün hızlı artışı önlensin.

Virüse karşı değişik tedavi yöntemleri kullanılıyor ancak WHO’nun virüse yönelik özel bir tedavi yönteminin bulunmuyor. Farklı ülkelerde kullanılan ilaçlar, test ve deneme aşamasında. O yüzden şu anda WHO olarak 'bu ilaç kullanılabilir' şeklinde öneri verebileceğimiz durumda değiliz.”

 

Güncel Haberleri

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Kimdir, Kim Oldu? 2023 Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Belli Oldu mu?
Elektrik fatura hesaplama 2022 (26.01.2022)