Yenilsem de çıkarım dedirtti

Alişan Çakmakoğlu

Çok farklı bir arena burası. Devler Ligi burası. Beşiktaş’ta bu sahnede tekrardan yerini aldı bu akşam. Sergen Yalçın önderliğinde dünya devi Borussia Dortmund İnönü’deydi.

Şanssız bir hafta geçirdi Kartal.

Alex, Vida’nın sakatlıklarına bugün ağrıları sürdüğü kadrodan çıkarılan N’Koudou’da eklenince canlar sıkıldı. Kulübede hamle şansı azaldı. Maça hiç de fena başlamadı aslında. 6. dakikada Batshuayi ile de gole çok yaklaştı ama kaleciyi geçemedi.

İlk 20 dakika git gelli geçti ama sonra işler istenildiği gibi gitmedi. Dortmund’un fotokopi ile çekilmiş pozisyonlarına mani olamadık.

İki stoperi sarı kart da görünce kartalın çanlar çalmaya başlamıştı. Bellingham ve Haaland’ın 45+3’te gelen golü işi epey zora soktu. Artık kaybedilecek bir şey yoktu ve bunun da etkisi ile daha çok pozisyona girdi Beşiktaş, kalesinde de ciddi pozisyonlar verdi doğal olarak.

Batshuayi karşı karşıya kaldığı pozisyonda o golü yapsa işler çok farklı olabilirdi ama yapsaydı etseydi futbolda geçerli olmuyor. Ancak Son pas tercihlerinde biraz daha akıllıca olunsa 2-0’dan dahi dönebilirdi maç.

90+ oynanırken Montero ile gelen gol, sadece tabelayı değiştirdi belki ama Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ilk golü olması açısından önemliydi.

Bu akşam Montero’yu beğendim, Atiba’nın artık lig için düşünülmesi lazım, Larin etkisizdi, Dortmund’un maçın başından sonuna atak ekseni olan oyununa karşılık verememek eksimizdi.

Yine de çok kötü değildik. "Yenilsem de gruptan çıkarım ben" dedirtti. Beşiktaş’ın hala eksikleri var, lig için daha az problem yaratacak olsa da, Avrupa arenasında üstüne koyması şart. Sergen Yalçın bunu da yapacaktır.

Kartal bugünü bugünde bırakıp Antalyaspor maçına odaklanmaya başlamalı  artık.