"Seyirci rezaleti!"

"Seyirci rezaleti!"

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Tunus ile oynadığı özel karşılaşmayı son dakikada bulduğu golle 2-2 berabere tamamladı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Bilal Meşe karşılaşmada yaşananları yazdı.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

A Milli Takım’da yeni yüzler ve yeni heyecanlara yelken açtık... Avrupa Uluslar Kupası elbette önemli, ama asıl büyük hedef 2020 Avrupa Şampiyonası finalleridir... Lucescu’nun kritik bir süreçte işbaşı yaptığını biliyoruz, hedefi kaçırdık, gidemedik... Dememiz o ki, Lucescu’nun mazereti geçerlidir, lafımız yok... Ne var ki bizi 2020’ye taşıma gibi ağır bir sorumluluğu var... Bu yükün altından kalkar mı, kalkamaz mı, bilemiyoruz. Bildiğimiz, çok deneyimli ve en önemlisi Türk futbolunu yakından tanıyan biridir Lucescu. Bu büyük hedefi yakalama adına her türlü kredisi var. Bu krediyi boşa çıkarmamak da onun görevidir.

***
A Milli Takım’daki bu değişimi bizlerde heyecanla izliyoruz... Görüyoruz ki, futbolcular da heyecanlı, istekli ve arzulu... Hazırlık maçı da olsa işlerini ciddiye alıyorlar, kazanma adına varını-yoğunu ortaya koyuyorlar, aferin onlara.
Ne var ki, ikinci yarıdaki olaylar tüm keyfimizi kaçırdı!
***
Tunus karşısında penaltıdan ilk golümüzü Cenk Tosun attı... İki dakika sonra yine savunmamızda bireysel hatadan Tunus skoru eşitledi. Tam bu sırada Cenk, maçın oynandığı sırada önümüzdeki alt tribünde bir Türk taraftarla tartışmaya girdi, ortalık karıştı, tribüne çıkmak istedi, arkadaşları güçlükle yatıştırdı.
Cenk Tosun, öyle kolay, kolay sinirlenecek bir oyuncu asla değil. Gurbette bu tip maçları oynamanın zorluğunu iyi bilenlerdenim. Cenk Tosun’un babasının da o tribünde olduğunu öğrendik, yani ortada hakaret ve sataşma söz konusu. İş kırmızı kart görmeye gelince, işte bunun savunulacak yanı yok! Cenk, kardeşimizin kırmızı kart görmesi, ay-yıldızlı futbolcuları oyundan düşürdü. Tunus da öyle yabana atılacak bir takım değil, teknikleri ve pas yüzdeleri yüksek bir ekip, nitekim kurduğu baskıdan galibiyet golü çıkardılar. Buna karşın mücadeleyi asla elden bırakmadık, Çağlar Söğüncü skoru eşitledi.
Sonra mı, hakem maçı bitirmek zorunda kaldı! Çağlar’ın gol sevincini tribünler sahaya inerek paylaşmak istediler, yuhhh size, yuhhh! Bu nasıl bir futbol sevgisidir! Futbolculara küfür yağdırın, ailesine hakaretler edin, sonra olmadı, sahaya atlayın! Bu mudur sizin Milli Takım sevginiz? Sizin gibi düşünenlere taraftar demeye dilim varmıyor, utanın, utanın! Tabi ki, utanacak yüzünüz varsa!

Etiketler :