Sezer Öztürk için istenen ceza belli oldu

Sezer Öztürk için istenen ceza belli oldu

Eski futbolcu Sezer Öztürk, hakkında istenen ceza belli oldu. Yol verme tartışması yaşadığı Halil İbrahim Scolten'i ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü iddia edilen ve yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan Öztürk'ün 32 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor.

Ajans Beşiktaş - inayetle suçlanan ve yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan eski futbolcu Sezer Öztürk için istenen ceza belli oldu.

İddianamede mağdur-şüpheli Sezer Öztürk'ün “Haksız tahrik altında iştirak kasten öldürme", “Haksız tahrik altında silahla yüzde sabit ize neden olacak şekilde kasten yaralama", “Haksız tahrik altında mala zarar verme", “Zincirleme şekilde silahla tehdit" ve “Ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından toplamda 17 yıl 10 aydan 32 yıl 9 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Şüpheli Ömer Genç'in ise “Haksız tahrik altında iştirak halinde kasten öldürme", “Vücutta kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama", “Kasten yaralama", “Basit yaralama" ve “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından 15 yıl 9 aydan 28 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mağdur-şüpheli Duran Genç'in ise Sezer Öztürk'ün kafasına sandalye fırlattığı gerekçesiyle “Silahla basit yaralama" suçundan 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Sezer Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 3 şüpheli önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Sezer Öztürk kimdir?

3 Kasım 1985 Almanya Velbert doğumlu Sezer Öztürk 35 yaşındadır. Öztürk, doğduğu kasaba olan Velbert'te büyüdü. Sezer Öztürk daha çocuk yaşlardayken, Almanya'da Türkler tarafından kurulmuş Türkgücü Velbert altyapısında futbola başladı. Orta sahada yer alan eski futbolcu Öztürk 1.76 boyunda.

SEZER ÖZTÜRK MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Sezer Öztürk, Bayer 04 Leverkusen oynamanın avantajıyla Türkiye genç millî takımlar için keşfedildi. Ayrıca Almanya genç millî takımına da davet edildi ancak Öztürk, Türkiye'yi tercih etti ve ilk kez millî formayı Türkiye U-15 Altı millî futbol takımında 19 Ekim 1999'da Romanya ile gerçekleştirilen maçta giydi. Sonrasında ise genç millî takımlarının tüm kademelerinde görev yaptı.

Öztürk 48 kez millî takımlara çağrıldı ve 7 kez Türkiye U-15, 4 kez Türkiye U-16, 1 kez Türkiye U-17, 5 kez Türkiye U-18, 16 kez Türkiye U-19, 7 kez Türkiye U-20, 1 kez de Türkiye A2 forması olmak üzere toplam 42 kez millî forma giydi. Öztürk bu karşılaşmalarda 6 gol kaydetti.

Sezer Öztürk'ü, Millî takımlar teknik direktörü Guus Hiddink Çek Cumhuriyeti ile Kuzey İrlanda karşı oynanacak hazırlık maçları için Türkiye A millî takımı kadrosuna davet etti. Öztürk, Türkiye 19 yaş altı millî futbol takımı ile 2004'te düzenlenen UEFA 19 Yaş Altı Şampiyonası'na katıldı ve final oynadı.