"Şipşak... İşte Beşiktaş!"

"Şipşak... İşte Beşiktaş!"

Beşiktaş, Süper Lig'in 29. haftasında Akhisarspor'u 3-0 mağlup etmeyi başardı.

Ajans Beşiktaş - Mücadele ile ilgili Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Hasan Sarıçiçek, mücadeleyi kaleme aldı;

Yoğun yaşanmış tecrübesiyle maçın adamı Caner mi desem yoksa Akhisar’ın iki net pozisyonunda kalesini gole kapatan kaleci Fabri mi? Hayır, esas aktör deplasman maçlarının güçlü silahı Babel mi desem yoksa öndeki inanılmaz presiyle geride Beşiktaş’ın gizli golcüleri Babel ve Talisca’ya geniş alan açan buldozer Negredo mu?
Yoksa hepsi birden şampiyonluğa odaklanmış olan formda Beşiktaş’ın inanç, azim ve güçlü iradesinden mi söz etsem...
En doğrusu galiba şu...
Bir boksör düşünün kendine o kadar güveniyor ki, rakibine sürekli “solun öldürür sağım süründürür” diye tehdit ederek baskı uyguluyor. Kafadan golü buluyor, kördüğümü çözüyor.
Hakkını teslim edelim Beşiktaş’ın dün kanatları mükemmeldi. Özellikle de Caner ve Babel’in yer aldığı sol kanadı. Öyle bir iştahla oynadılar ki, Akhisar’ın gardını daha kafadan düşürdüler. Babel’in iki golü de harikaydı ama ilki; topu alışı, kaleye dönüşü ve vuruşu müthişti. Evet, böyle bir güzellik “zor geçer” denilen Akhisar deplasmanı Beşiktaş için 3 dakikada kaymaklı kadayıf tadına kavuştu ve goller peş peşe geldi.
Ancak Beşiktaş savunmada o kadar kontrolsüz ve eksik yakalandı ki, kalede Fabri olmasa ilk yarı skor 2-2’ye eşitlenebilirdi.
Atiba ve Medel’e de dikkat çekelim. Futbolda hücum kadar savunma da önemli.
Tabii bu arada kadro zenginliğine bakılmalı. Beşiktaş bu açıdan çok şanslı... Quaresma’nın dönüşü muhteşem mi, hayır. Bu tecrübeli yıldızın fizik olarak değilse bile psikolojik ve estetik anlamda Beşiktaş’a güç kattığı kesin. İkinci yarıda daha istekliydi, pozisyon da buldu ama Babel gibi golcü değil ki o. Düşünün 5 hafta takımdan ayrı kalmış bu yaştaki birinden dört dörtlük futbol beklenemez ki...  Bence  Beşiktaş’ın Quaresma’ya asıl gelecek haftalarda ihtiyacı olacak. Son olarak Beşiktaş, güle oynaya emin adımlarla hedefe yürüyor ancak Akhisar dünkü yenilgi ile tehlikeye attı kendini. (Türkiye/Hasan Sarıçiçek)

Etiketler :