Siyah beyazlılar 3. yıldız için bu tarihe kilitlendi

Siyah beyazlılar 3. yıldız için bu tarihe kilitlendi

Siyah beyazlılar kalan son 6 hafta için hesap yapıyor.

Ajans Beşiktaş - Geçen sezon Şenol Güneş yönetiminde, 7 yıl aradan sonra Süper Lig’de şampiyonluğu kucaklayan Beşiktaş, bu sezon da mutlu sona ulaşmak için, geri sayıma başladı.

Bugün itibarıyla şampiyonluk turu için en güçlü ihtimal 15 Mayıs’taki Bursaspor maçı gibi duruyor. Ancak, taraftarların gönlünden geçen tur tarihiyse 7 Mayıs’taki F.Bahçe derbisi!

1-) ÜST ÜSTE 3 KRİTİK MAÇ

Avrupa defterini kapatan Beşiktaş’ta artık tek hedef Süper Lig şampiyonluğu... En yakın rakibi Medipol Başakşehir ile olan puan farkını 7’ye çıkaran siyah beyazlılar, arka arkaya oynayacakları Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından 9 puan çıkarıp, 15 Mayıs’ta üçüncü yıldız için şampiyonluk turu atmayı hedefliyor. Elbette rakipleri de bu süreçte puan kaybederse, tur şansı daha erken tarihe de çekilebilir.

2-) KULAKLAR ANTALYA'DA OLACAK

Beşiktaş pazar günü Başakşehir’i yenerse, puan farkını 10’a yükseltecek ve böylece 30. haftadaki Fenerbahçe derbisine tur atma ihtimaliyle çıkacak. Siyah  beyazlılar, Dolmabahçe’de ezeli rakiplerini yenerlerse kulaklar, Antalya’dan gelecek habere verilecek. Şayet Akdeniz ekibi, Başakşehir’i mağlup ederse, Beşiktaş, bitime 4 hafta kala, üçüncü yıldızı göğsüne takacak...

3-) BURSA'DA İPİNİ KENDİ KESEBİLİR

Bu ihtimaller gerçekleşmezse Kartal, 31. haftaya odaklanacak. Beşiktaş, Başakşehir ve F.Bahçe maçlarından 6 puan çıkarırsa ve bu arada Başakşehir de 30. haftada Antalya maçından galibiyetle ayrılırsa, bu durumda şampiyonluk hesapları da 31. haftadaki Bursa maçına kalacak. Siyah beyazlılar, diğer maçlara bakmaksızın Bursa’yı yenerse, 15. şampiyonluğunu ilan edecek.

4-) AMAN BİR MUCİZE OLMASIN

Buna karşın futbolun mucizeler barındırdığı da unutulmamalı. Beşiktaş’ın son 6 haftalık fikstürü oldukça zorlu. Siyah beyazlılar, Başakşehir, Fenerbahçe Bursaspor , Kasımpaşa, Gaziantepspor ve Osmanlıspor ile oynayıp ligi kapatacak. Kağıt üstünde en kolay maçlar Kasımpaşa ve Osmanlı. Son 6 haftanın ilk üç maçının yanı sıra ligde kalma savaşı veren G.Antep deplasmanı da kolay geçmeyecek. (Hürriyet - İsmail Er)