Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı! Bir sonraki durağı Türkiye

Slaven Bilic teklifi resmen açıkladı! Bir sonraki durağı Türkiye

Beşiktaş'ı bir dönem çalıştıran Hırvat teknik adam Slaven Bilic açıklamalarıyla gündem oldu. Sıradaki durağının Türkiye olduğunun altını çizen Bilic, Süper Lig ekibinden aldığı teklifi detaylı olarak açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran, Slaven Bilic, The Athletic'e konuştu. Süper Lig devinden aldığı teklifi resmen duyuran Slaven Bilic çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"FUTBOLCULARA 'SPORTİF DİREKTÖR OLUN' DİYORUM"

"Birçok teknik direktör ara vermeden kulüp çalıştırmak ister. Çünkü, bir kere teknik direktörlük yaparsan birkaç hafta ara versen bile sıkılırsın. Teknik direktörlük bağımlılık yapan bir şey."

"Kariyerine olumlu noktada dokunduğum ve başarılı olan birçok oyuncu var. Kariyerlerini sona erdiren ya da erdirmeye yaklaşan oyuncularıma 'Futbolda kalmak güzel ama teknik direktörlük kolay değil. Daha az baskının olduğu sportif direktör gibi başka kariyer yolları da seçebilirsiniz' diyorum."

"SON 10 YILDA 2. KEZ MOLA VERDİM"

"Tüm teknik direktörlük kariyerimi, iyi ve kötü zamanları analiz ediyorum. Teknik direktör olduğunda her şey çok tempoludur. İnsanlar analiz yapmaktan, kendini değerlendirmekten hoşlanmazlar ama bazen işleri yeniden değerlendirmek, kendinizi hesaba çekmek için kısa bir molaya ihtiyacınız olur. Umarım bu bir sonraki kulübümde işe yarar. Son 10 yılda ikinci kez mola verdim."

"ÇİN'E GİTTİM, AĞLAYACAK DEĞİLDİM"

"Çin'e gidip ailemden uzakta çalışmak çok zordu. Ancak, ben küçük bir çocuk değilim. Ne için imza attığımı biliyordum. Ailemi özledim diye bir bebek gibi ağlayacak değilim. Ailemin Çin'e gelip benimle yaşamasını planlamıştık ama bu mümkün olmadı."

İKİNCİ DURAĞI TÜRKİYE

"Teknik direktörlük kariyerimin çoğunu İngiltere ve Türkiye'de geçirdim. Oradaki insalar beni sever. İngiltere ve Türkiye'de kendimi çok iyi hissewdiyorum. Muhtemelen bir sonraki işim ya Türkiye'de ya da İngiltere'de olacak. Teknik direktör olarak bu iki ülkede çok iyi bir namım var." (Skorer)