Slaven Bilic'ten "Tudor" yorumu: "Şaşırmadım!"

Slaven Bilic'ten "Tudor" yorumu: "Şaşırmadım!"

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'ten "Igor Tudor" yorumu...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta görev aldığı dönemde Türk futbolseverlerin sevgisini kazanan Slaven Bilic, Igor Tudor'un Galatasaray'ın başına geçmesini Hırvat basınına değerlendirdi.

Şu anda West Ham'da görev alan Bilic, Igor Tudor ve Türk futbolu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Tudor için çok mutluyum. Ama benim için bu sansasyonel bir durum değil. Galatasaray'ın Tudor'a olan ilgisi biliniyordu sadece zamanlama sürpriz oldu. Ama ligdeki gidişat bir anda Galatasaray'ı bu hamleye sürükledi. Ligde üst sıradaki takımlar puan kaybedince Galatasaray'a Kayserispor'u yenmesi halinde Beşiktaş ile oynayacağı maçta liderlik şansı çıkmıştı. Ama bu maç kaybedilince Riekerink ile ilgili durum gün yüzüne çıktı.

"TÜRK FUTBOLUNUN DURUMU ESKİSİ GİBİ DEĞİL"

Ben Tudor'un Galatasaray'ın başında sadece 6 ay kalacağını ve sonrasında yönetimin onun yerine başka birini getireceğine inanmıyorum. Artık Türk futbolundaki durum eskisi gibi değil. 5 yıl önce Galatasaray yeni bir stat açtığında ve Sneijder-Drogba gibi isimleri transfer ettiğinde herkes onların ligi uzun süre domine edeceğini düşünüyordu.

Ama artık devir değişti ve para harcama olanakları kısıtlandı. Bu periyotta da Beşiktaş yeni stadına taşındı ve artık şüphesiz onların dominasyonu başladı. Galatasaray son dönemde uluslararası anlamda çok ünlü Mancini, Prandelli gibi isimleri takımın başına getirdi ama son teknik direktörün Riekerink olmuş olması aslında tüm durumu özetliyor.

"HER ZAMAN BÖYLE FIRSATLARLA KARŞILAŞMAZSINIZ"

Ama Igor'un takımı çok kritik bir süreçte devralmasına rağmen başarılı bir sezon finişi yapacağına eminim. Tabii ki onun Karabük'te sezon sonuna kadar beklemesi gerektiğini düşünebilirsiniz ancak iş dünyasında her zaman da böyle fırsatlarla karşılaşamazsınız.

"GALATASARAY'DA YENİDEN YAPILANMA OLACAKTIR"

Geçtiğimiz yaz Riekerink'in elinde 20 milyon Euro'luk bir bütçe vardı. Ancak Karabükspor'un neredeyse tamamının değeri bu kadardır. Bu yüzden gelecek sezon Tudor'un seçenekleri çok daha fazla olacaktır. Çünkü Galatasaray büyük bir kulüp ve büyük isimleri sever. Şüphesiz ki Galatasaray'da gelecek sezon yeniden yapılanma olacaktır. Ancak bu, son yaşanan terör saldırıları nedeniyle biraz da zor olacaktır. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki Hırvatistan futbolu ve antrenörlüğü açısından gerçekten çok büyük bir başarı oldu bu..."

Etiketler :