Son 5 sezonda oyuncu satışında zirve Beşiktaş'ın

Son 5 sezonda oyuncu satışında zirve Beşiktaş'ın

Süper Lig'de kulüplerimiz oyuncu aldıkları kadar satmaya da başladılar. Mali yönden zor durumda olan Süper Lig ekipleri son yıllarda oyuncu satışını arttırmaya başladı.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de son 5 sezonda oyuncu satışlarını inceledik. Futbolcu satışından en çok gelir elde eden takımın Beşiktaş olması dikkatlerden kaçmadı. Beşiktaş'ı Fenerbahçe ve Galatasaray takip ediyor. Başakşehir ise üç büyüklerin çok gerisinde. 

Beşiktaş sattığı futbolculardan ne kadar gelir elde etti?

Fikret Orman döneminde FEDA süreci yaşayan ve ardından oyuncu alıp, satışlarından edilen kar ile gündeme gelen Beşiktaş, son 5 sezonda tam 87.885 milyon euroluk gelir elde etti. 

Bu sezon üç futbolcusu Giuliano, Josef de Souza ve Fernandao'yu 25 milyon euronun üzerinde bir bedelle satan Fenerbahçe son 5 sezonda 76.3 milyon euroya ulaştı ve Beşiktaş'tan sonra en çok oyuncu geliri elde eden kulüp oldu. 
Galatasaray da Fenerbahçe'nin hemen ardından 75.435 milyon euro ile üçüncü sırada yer alıyor. 4. sırada 36.165 milyon euroluk satış yapan Trabzonspor yer alırken, 5. sıradaki Başakşehir'in 20.970 milyon euroluk satışı var. 

İlk 5 takımı 20.430 milyon euro ile Bursaspor takip ederken, 6. sırada da 10.890 milyon euro ile Konyaspor bulunuyor. (Futbol Arena)