Son Durum: Ryan Babel'in sözleşmesinde son gelişmeler (24 Aralık 2018 güncel durum)

Son Durum: Ryan Babel'in sözleşmesinde son gelişmeler (24 Aralık 2018 güncel durum)

Beşiktaş ile yolları ayrılacağı konuşulan Ryan Babel'de son gelişmeler neler? Babel hangi kulübe transfer olacak? Yoksa Ryan Babel sezon sonuna kadar Beşiktaş'ta mı kalacak? Sakatlığı bitip takıma geri dönen Hollandalı hakkında son bilgiler haberimizde...

Ajans Beşiktaş - Ryan Babel'in takımda kalıp kalmayacağı belli değil. 4 hafta süren sakatlığının ardından Kasımpaşa maçında formasına kavuştu ancak Beşiktaş ile sorunları da sona ermiş değil. Babel’in yokluğunda Beşiktaş rakip kaleye gitmekte güçlük çekerken, özellikle son lig maçlarında hücumda kısır bir futbol sergilendi. 

Hollanda Milli Takımı'nın Almanya ile oynadığı maçta sakatlanan Ryan Babel, Beşiktaş'ın maçlarında forma giyememişti. Sahalardan ayrı kaldığı dönemde sosyal medya üzerinden bir Beşiktaş taraftarına küfreden 31 yaşındaki futbolcuya siyah-beyazlı yönetim ihtar vermişti.

Babel'e yeni sözleşme teklif eden fakat şimdilik olumsuz yanıt alan siyah-beyazlı yönetim, Hollandalı oyuncu için gelecek teklifleri bekliyor. Sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Babel'in alacaklarını ödeyerek serbest kalmasını engelleyen yönetimin, 32 yaşındaki oyuncudan iyi bir bonservis bedeli kazanmayı hedefliyor.

Ryan Babel'in geleceğini merak eden taraftarlar "Ryan Babel sözleşme" veya "Ryan Babel transfer oldu mu" şeklinde aramalar yaparak güncek haberlere ve son gelişmelere ulaşmaya çalışıyor. Ryan Babel transfer oldu mu? Spor medyasının peşinde olduğu habere dair herşey ve Beşiktaş transfer haberleri Ajans Beşiktaş'ta yer alıyor. Ryan Babel haberleri için Ryan Babel özel sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

SÖZLEŞME YENİLEME GÖRÜŞMELERİNDE SON DURUM

Beşiktaş, yıllık 2.1 milyon Euro'ya oynayan Ryan Babel'e aynı şartlarda 2+1 yıllık kontrat önerdi. Tecrübeli futbolcu ise 3 milyon Euro artı 500 bin Euro imza parası üzerinden 3 senelik mukavele istiyor. Başka bir takımın Ocak ayında Babel'le anlaşıp sezon sonunda renklerine bağlama hakkı var.

Tarafların, devre arasında tekrar bir araya geleceği, ocak ayında menajerlerin de dahil olacağı toplantı ile nihai kararların verileceği söyleniyor.

Hollandalı oyuncu, kendisine son olarak sunulan yıllık 2.1 milyon Euro’luk teklife olumlu yaklaştı. Yapılacak son görüşmenin ardından Babel’in yeni sözleşmesi ile ilgili resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

ZAM YAPILMAK İSTENMİYOR

Ryan Babel ile görüşen Beşiktaş Başkan Fikret Orman, futbolcunun zam talebine set çekti. Orman, Babel’e halihazırda aldığı yıllık 2.1 milyon Euro’dan 2 yıllık yeni sözleşme önerdi. Bu teklif, “Beşiktaş’ta kalmak istemiyorsan, gidebilirsin” mesajıydı.

Siyah-Beyazlı yönetimin şu anda aldığı maaş olan 2.1 milyon Euro'dan 2+1 yıllık sözleşme önerdiği Hollandalı futbolcu, menajeri aracılığıyla 3.5 milyon Euro'dan 3 senelik kontrat talep etmişti. Tarafların sundukları rakamların arasında büyük fark olması ve temasların çıkmaza girmesi sonrasında devreye Başkan Fikret Orman girmişti. Orman, Babel’e, “Biz seninle devam etmek isteriz” dedikten sonra halen aldığı 2.1 milyon Euro’dan 2 yıllık yeni sözleşme önerdi. Başkan'ın, kulübün mali durumunu gerekçe göstererek Babel'den indirim istediği öğrenildi.

RYAN BABEL'İN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Beşiktaş’a 2016-2017 sezonunun devre arasında transfer olan 32 yaşındaki oyuncu, çıktığı 88 maçta 29 gol attı, 12 asist yaptı.

İŞTE GÜN GÜN RYAN BABEL'İN TRANSFER GÜNDEMİ

24 Aralık - Milliyet gazetesinden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; Kasımpaşa'ya 4-1 yenilerek, Süper Lig'in ilk yarısını lider Medipol Başakşehir'in 9 puan arkasında kapatan Beşiktaş'ta, futbolcuların kritik maçtan önce parti yaptıkları ortaya çıktı. Doğum gününü çektirdiği bir video ile önce sosyal medyada taraftarla birlikte kutlayan Ryan Babel, Kasımpaşa maçı kampının bir gün öncesinde takım arkadaşlarına parti verdi.

22 Aralık - Ryan Babel, uzun süren sakatlığının ardından Kasımpaşa maçında Dorukhan'ın yerine oyuna girdi.

21 Aralık - Sakatlığını atlattıktan sonra takımla antrenmanlara döndü. Hollandalı, antrenmanlarda beklenenden iyi şekilde döndü. Tecrübeli futbolcu, eski takımı Kasımpaşa’ya karşı da yarın ilk 11’de olmak istiyor. 

21 Aralık - Hollandalı oyuncu için Çin'den teklif bekliyor. Kulüpten sızan bilgilere göre Babel için menajerler astronomik bir teklif getirmeye çalışıyor. Beşiktaş'ın teklif ettiği yıllık ücretin çok çok üzerinde bir rakamda karşılaşan Babel'in de Çin'e gitmeye sıcak baktığı aktarıldı. (Milliyet) 

20 Aralık - Hollanda basınına konuşan Babel şunları dedi: "İnsanlar istiyor ki, biz futbolcular 7/24 futbol ile ilgilenelim. Başka hiçbir şey yapmayalım. Vlog, müzik bunlara ilgim var. Sizin ne yapmanız ve ne yapmamanız gerektiğini belirleyen insanlar var"

20 Aralık - Teknik direktör Şenol Güneş'in düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Babel dahil, bazı oyuncuların uzayan sakatlıklarını sorması üzerine çarpıcı bir açıklama yapmıştı. Güneş, “Bazı sakatlıkların bu kadar uzun sürmesini doğru bulmuyorum” dedi. Bu açıklamanın muhatabı takımdan ayrılan Pepe’nin yanı sıra Babel’di. Güneş’in açıklamasının ardından Orman’ın zamsız sözleşme teklifi Hollandalı’nın yeni bir değerlendirme yapmasına neden oldu. (Hürriyet)

19 Aralık - Ryan Babel’e, Ümraniye’de takım arkadaşlarının da katılımıyla bir doğum günü kutlaması yapıldı. Babel, siyah beyazlı takımın bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, tüm arkadaşlarına da teşekkür etti. 

19 Aralık - Hürriyet ve Sabah gazeteleri, Galatasaray'ın teknik direktör Fatih Terim'in talebi üzerine Demba Ba ve Ryan Babel ile ilgilenmeye başladığı iddia edildi. 

18 Aralık - Futbolcunun menajeri Winnie Haatrecht, Voetbal'a yaptığı açıklamada "Beşiktaş ile anlaştığımız doğru değil. Böyle bir anlaşma olmadı. Babel'in devre arasında sözleşmesinin feshedileceği de doğru değil. Babel şu an için 30 Haziran'a kadar Beşiktaş'ın sözleşmeli futbolcusu.  Görünen o ki 30 Haziran'da da Beşiktaş'tan ayrılacağız. Şapkadan tavşa çıkmazsa Babel, sözleşmesinin bitiş tarihine kadar Beşiktaş'ta kalacak" dedi.

17 Aralık - Sporx sitesi, Ryan Babel ile Adriano'nun takımda kalması halinde Quaresma'nın satış listesine konacağını iddia etti.

BABEL AYRILIK SİNYALİ VERMİŞTİ

Ryan Babel, Hollanda basına yaptığı açıklamada “Beşiktaş’la olan sözleşmem bu sezon sonunda bitiyor. Henüz geleceğimle alakalı bir karar vermedim. Şu andaki amacım; fiziksel olarak tamamen iyi duruma gelmek ve yeni yılda maçlara çıkabilmek, maçlarda oynamak. Yeni yıldan en büyük dileğim; sağlıklı kalmak, fiziksel olarak iyi olmak ve maçlarda oynamak” demişti. 

Etiketler :