Sorunlarını aşıyor! Avrupa medyası "Kaledeki Kartal" için neler diyor?

Sorunlarını aşıyor! Avrupa medyası "Kaledeki Kartal" için neler diyor?

Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında 2 puan kaybetse de kaleci Loris Karius’un performansı ön plana çıktı.

Ajans Beşiktaş | Derleme Haber - Beşiktaş'ın Alman kalecisi Loris Karius, Alanyaspor maçında sergilediği performansla takımının sahadan bir puanla ayrılmasını sağladı. 6 net pozisyonda rakip forvete geçit vermeyen tecrübeli eldiven, özellikle 90+3'deki kritik kurtarışıyla karşılaşmaya damgasını vurdu.

Sezon başından bu yana basit hatalarıyla ağır eleştiriler alan Alman file bekçisi, siyah-beyazlı forma altında en iyi maçını oynadı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool’da yaptığı hatayı hep üzerinde baskı olarak taşıyan Karius, yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Deneyimli eldivenin Aytemiz Alanyaspor deplasmanında yakaladığı çıkış da dikkatlerden kaçmadı.

Ligde de iyi bir ivme yakalayan Karius, son 3 maçta sadece 1 gol yedi. Galatasaray derbisinde tam not alan deneyimli file bekçisi, Alanyaspor maçıyla zirve yaptı. Adaptasyon sürecini tamamen atlatan Karius, gelecek adına da önemli mesajlar verdi. Beşiktaşlı oyuncunun bu performansı İngiliz basınında da yer aldı.

Miror Gazetesi, "Karius'un adı Türkiye'de herkesin dudaklarında" başlığı ile verdiği haberde şu ifadeleri kullandı: "Eski Liverpool kalecisi, Beşiktaş'ın Alanya'daki golsüz beraberliğinde dikkat çeken isimdi. Beşiktaş taraftarı 26 yaşındaki file bekçisi ile sevindi. Siyah-beyazlıların G.Saray karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetten sonra Karius'un ikinci temiz sayfasıydı ve bu sorunlarının geçmişte kaldığını gösteren bir işaret olabilir."

Videolar paylaşıldı

Liverpool’a yakın medya kuruluşları da Alman kaleciye övgü yağdırdı. Liverpool Echo sitesi Karius’un kurtarışlarını yayınladı. Sosyal medya üzerinden de Karius’un kurtarışları video olarak Liverpool taraftarlarınca paylaşıldı.

Loris Karius'un performansı dış basında

FOX Sports Asia: FOX Sports Asia adlı internet sitesi ise Karius'un başarılı performansını "Liverpool'un eski kalecisi Beşiktaş için etkileyici kurtarışlara imza attı" başlığıyla haberleştirdi.

Sport Bible: Sport Bible adlı haber portalı da başarılı eldivenin performansını "Loris Karius bir değil, iki inanılmaz kurtarış yaptı ve herkesi memnun etti" başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Kaynak: Sabah, Milliyet (Celal Umut Eren) ve Fanatik (Yunus Dilber)

Etiketler :