Sözleşmede özel sakatlık maddesi

Sözleşmede özel sakatlık maddesi

Süper Lig'de 16. şampiyonluk için artık geri sayıma geçen Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ı mutlaka kadrosunda tutmak istiyor.

Şampiyon olması halinde Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan siyah-beyazlı takım transfer kaynağını doğru şekilde kullanarak kadro planlaması yapmak istiyor. Bu kapsamda listedeki isimlerden biri de Aboubakar.

Siyah-beyazlı yönetim, bir süredir yeni sözleşme için görüştüğü ve olumlu dönüş aldığı Kamerunlu golcüyle, Galatasaray derbisinden sonra bir araya gelecek.

Kartal sezon başında Porto'dan bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladığı 29 yaşındaki Aboubakar'a performansa dayalı 1+1 yıllık sözleşme imzalatmıştı. Deneyimli oyuncu, Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetiminde ortaya koyduğu başarılı performansla kafalardaki tüm soru işaretlerini silerken, büyük takdir ve güven kazandı.

2 YILLIK İMZA 

Siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinden hemen sonra masaya oturulacak Vincent Aboubakar'a 2 senelik yeni sözleşme imzalatmak istiyor. Yönetim, Kamerunlu golcünün bonuslarla birlikte 1,5 milyon euro olan yıllık ücretini de artırmaya karar verdi.

ABOUBAKAR KALMAK İSTİYOR 

İkinci dönemini yaşadığı Beşiktaş'ta yeniden kendini bulan Aboubakar'ın da takımda kalmaya hazır olduğu belirlendi. Bu düşüncesini yönetimle paylaşan başarılı oyuncunun maddi konulardaki görüşmelerin tamamlanmasından sonra 2 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı aktarıldı.

SÖZLEŞMEDE ÖZEL MADDE 

Bu arada siyah-beyazlı yönetimin, Aboubakar'ın yeni sözleşmesine de sakatlık riskine karşılık özel maddeler koyacağı vurgulandı. Sakatlık yüzünden forma giyemeyeği maçlar için Kamerunlu oyuncunun yıllık ücretinden kesinti yapılacağı ileri sürüldü.

3 MAÇ KRİTERİ 

Vincent Aboubakar'ın 1+1 yıllık mevcut sözleşmesinde 30 maça bağlı otomatik uzatma opsiyonu bulunuyor. Bu sezon 30 resmi müsabakada (En az 45 dakika) oynaması halinde yıldız futbolcunun kontratı otomatik olarak 1 sezon daha uzayacak.

1 MİLYON EURO ZAM 

Siyah-beyazlılar, Vincent Aboubakar'ın yıllık ücretine ciddi bir zam yapacak. Kamerunlu golcünün 1,5 milyon euro olan garanti parası net 2,5 milyon euro seviyesine çıkarılacak. Bu paranın bir bölümünün yine performansa dayalı olacağı ifade edildi. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)