Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıkladı! "Lyon-Beşiktaş olayı..."

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç açıkladı! "Lyon-Beşiktaş olayı..."

Bakan Kılıç, UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon ile Beşiktaş arasında Fransa'da oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili gelişmeleri ilk baştan itibaren yakından takip ettiklerini söyledi.

Ajans Beşiktaş - Kılıç, bu konuda yeni bir gelişme olup olmadığıyla ilgili soruyu, "Bilgim dahilinde olan bir şey yok. Fikret Orman ile süreç boyunca konuştuk bilgi aldık. Şu anda zaten Servet Bey de UEFA'nın yönetiminde. Yeni başkan da Türk yöneticileri iyi tanıyan, pozitif bir bakış açısı olan bir kişi. Olumsuz bir şey gelmedi, hep beraber göreceğiz. Lyon'un orada büyük bir eksikliği var. Bana anlatılan ve benim bildiklerim doğrultusunda, Lyon büyük bir hata yapmış." şeklinde yanıtladı.
 
"Fikret Orman ile görüştüm"
Beşiktaş'a bir ceza verilmesi durumunda Türkiye'nin tepkisi sorulan Kılıç, "Bizim takımlarımız hiçbir zaman uluslararası alanda yalnız kalmamıştır, kalmaz. Aksi örneğini söyleyebilir misiniz? Ben o gece Fikret Orman ile görüştüm. Fransız makamları ile görüştük. Resmi makamlarla alakalı bu başvuruları yaptık. Bunu Dışişleri Bakanlığı üzerinden yaptık. Uluslararası anlamda hiçbir takımımızın veya bir spor insanımızın eksiklik yaşadığını düşünmüyorum." ifadelerini kullandı. (Vatan)