Stefan Kuntz: "Sergen Yalçın'ı görünce kahkaha attım"

Stefan Kuntz: "Sergen Yalçın'ı görünce kahkaha attım"

A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz için imza töreni düzenledi.

Ajans Beşiktaş - A Milli Takımımız, teknik direktörlük görevine Stefan Kuntz'u getirdi. TFF'den yapılan açıklamada, Alman teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzalanacağı açıklandı. Stefan Kuntz, düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

STEFAN KUNTZ: "TÜRKİYE'YE DÖNMEK, EVİME DÖNMEK GİBİ"

"Hamit beni ilk aradığında gurur duydum. Son derece ünlü ve başarılı Türk teknik direktörlerin ardından bu göreve geldiğim için mutluyum. İşin büyük kısmı bundan sonra başlıyor. Tüm gücümüzle Norveç maçına hazırlanacağız. Tamamen futbola odaklanacağız. Teknik direktör dışarıya yansıyan bir yüzdür ama iyi çalışmayan bir ekip yoksa bunun önemi de yok. Sert ve adil müzakereler oldu ve birbirimize güvenebildik. Benim için Türkiye'ye gelmek, evime dönmek gibi oldu. Beşiktaş'ta inanılmaz bir yıl geçirmiştim. Eşim, hayatımızda bir hata yaptıysak, Türkiye'den erken ayrılmak diye her zaman söyler. Türkiye'ye gideceğimi söylediğim de hemen 'biz de gelebilir miyiz?' dediler. Beşiktaş'ta harika zamanların oldu. O dönem kaptanım Rıza Çalımbay, Şifo Mehmet. Onları hatırlıyorum.  Kesinlikle Türkçe öğreneceğim. Burada teknik direktörlerle görüşeceğim. Olabildiğince çok fazla bilgi almaya çalışacağım. Bir işe başlarken temkinli başlamak daha doğru olur."

KUNTZ: "SERGEN'İ GÖRÜNCE KAHKAHA ATTIM"

"Beşiktaş'tan eski takım arkadaşım Sergen Yalçın'ı teknik direktör olarak ilk gördüğümde kahkaha attım. Teknik direktör olmasına, şampiyon olmasına saygı duyuyorum. Sergen'e neden güldüğümü söyleyim. Sergen'in en üst değerlerinden birinin disiplin olduğunu duydum. Hayatımda oynadığım en iyi orta saha oyuncusu Sergen'di. Ama o zamanlar disiplin en önemli şey değildi onun için. ergen'i kenarda gördüğüm zaman, Beşiktaş'ta oynadığı dönemdeki kilosunda olmadığını gördüm. Ben de öyleyim. En kısa sürede onunla görüşmek istiyorum. Bana yardımcı olacağını düşünüyorum. Rıza Çalımbay beni hemen aradı ve tebrik etti."

KUNTZ: "TÜRK ANTRENÖR TERCİH EDERİM"

"U21 Takımı'nda benim asistanım, bilimsel konularda çok tecrübeliydi. O yaş grubu için uzmandı. Burada öyle bir şeye ihtiyacımız olmayacak. Onun yerine, anadili Türkçe olan bir antrenör tercih ederim. 4 antrenör üzerinde görüşüyoruz. Ülkeyi biraz daha iyi anlamanız ve karakterini bilmeniz gerekiyor. İşte o zaman bir şeyleri geliştirebiliriz. Futbolu geliştirmek için temeldeki doğru fikir de budur." (Futbol Arena)