Süper Lig'in başlamasına günler kala olay sözler! "Ensesinde boza pişer, bu kadar transfer hovardalık"

Süper Lig'in başlamasına günler kala olay sözler! "Ensesinde boza pişer, bu kadar transfer hovardalık"

Süper Lig'de hasret sona eriyor. Yaklaşık 2.5 ayın ardından 2022/23 sezonu, bu hafta sonu oynanacak maçlarla başlıyor. Sezona kadrolarını üst düzey isimlerle güçlendiren dört büyükler ve hocaları ile ilgili sezon öncesi çarpıcı ifadeler kullandı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık 2.5 aylık hasret, bu hafta sonu oynanacak maçlarla sona eriyor ve 2022/23 sezonu resmi olarak start veriyor.

Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan 4 büyükler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor sezona iddialı hazırlanırken, SABAH Spor yazarları Ali Gültiken, Ömer Üründül, Murat Özbostan ve Levent Tüzemen yeni sezon öncesi hocaların durumlarını değerlendirdi.

SORU: Süper Lig'in başlamasına az kaldı. 4 büyük takımın teknik direktörünü tartıya çıkarırsanız neler söylersiniz?

MURAT ÖZBOSTAN: ISMAEL'İN ENSESİNDE BOZA PİŞER!

Tek tek gidelim... Bu hocaların içinde en şanssız isim Valerien İsmael... Neden? Daha lig başlamadan taraftar homurdanmaya başladı. Üstüne Rıdvan, Emirhan gitti, Josef sakatlandı... Bir de üçlü sistem tartışması alevlendi.. Gerçi son maçta geri vites yaparak 4-3-3'e döndü.. Yani takımı 1.5 ay 3-4-3'e hazırladı.. Şimdi lig başlıyor, sistem değişti. Garip değil mi? 3-4 maç kazanamasın ensesinde boza pişer!

Okan Buruk... Yepyeni bir ekip, transferler... Sağlam gidiyorlar. Nokta atışları çok iyi. Okan hocaya camia destek olursa iş yapar. Galatasaray kadrosu da gayet iyi.

Jesus... Onun da işi zor. Kalabalık bir kadro... Vedat Muriqi gittiğinden beri bu takım 'golcü' diye bağırıyor. F.Bahçe nerede bol adam varsa oraya transfer yapıyor. Ne alaka? F.Bahçe tam gaz başlamalı. Aksi halde tribünler Jesus'a da sallar.

Abdullah Avcı... Kupayı aldı, bir rahatladı. Hazırlık maçları sorunluydu. Takım iyi. Ama defans ile hücum hattı arası kopuk gibi. Var küçük sorunlar. Şampiyonlar Ligi'ne kalmalı Avcı mutlaka... Yoksa sıkıntı olur.

ÖMER ÜRÜNDÜL: GALATASARAY ZİRVEYE OYNAR

Avcı en şanslı teknik adamlardan biri. Çünkü çok önceden Trabzonspor'un başına geçti. İstediği oyun düzenini sürdüreceği bir kadroya sahip. Trezeguet büyük katkı verir. Larsen takıma çabuk uyum sağladı. Eren zaten geçen sene Kasımpaşa'da kendini göstermişti. Avcı'yı en çok yoracak iş orta saha teşkili. Süper Kupa finalindeki Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Hamsik orta sahası günümüz futbol ilkelerine uygun değil.

Jesus kariyerli bir teknik adam. Ama işi zor. Çok yeni transfer yapıldı. Kadro uyumu ve sistemi oturtmak kolay değil. Kısa sürede üst üste sakatlıklar geldi. En önemli transfer Pedro'ydu. Ama 4 senedir Cagliari'de sakatlık yaşamamış bir oyuncunun daha maç oynamadan kas yırtılması ile karşılaşması ilginç. İstanbul'un havasından mı, suyundan mıdır bilmiyorum.

Okan Buruk, kısa teknik direktörlük yaşamında başarılı oldu. Ben G.Saray'ın transferlerini yerinde buluyorum. Oliveira ile hem golcü hem de organizatör bir orta saha aldılar. Geçen sene çıkış yapan Yunus geldi. Kerem zaten yetenekli bir kanat forveti. Son alınan Midtsjö de koşan, savaşçı bir oyuncu. Bir de Seferovic'i eklersek ben Okan Buruk'un zirveye oynayacağı görüşündeyim.

Valerien İsmael, hırslı bir hoca. Beşiktaş da iyi transferler yaptı. Weghorst mutlaka adından söz ettirecek bir santrfor. Muleka faydalı olur. Cenk var, Gedson var. Saiss de duran toplarda iyi bir golcüdür. Ama bunun yanında üç tane kayıp var. Rıdvan, ameliyat olan Josef, bir de Emirhan'ın durumu var. İsmael bana göre üçlü defanstan vazgeçmeli.

ALİ GÜLTİKEN: FENERBAHÇE'DE NE SABIR VAR NE DE KREDİ

Yeni başlayanlar var, geçen seneden devam edenler var. Takımıyla beraber devam etmek bir avantaj. Burada Abdullah Avcı ve Valerien İsmael'i işaret ediyoruz. Avcı geldiği andan itibaren takımını taş taş üstüne koyarak inşa etti ve kulübü önemli hedeflere ulaştırdı. Oturmuş kadro, devam eden sistem ve kaliteli oyuncularla birlikte Avcı, sezona herkesten bir adım önde başlıyor.

İsmael için kendini yeniden ispat etme sezonu. Çünkü eldeki kadroyu tanıdı, bunun üzerine yeni oyuncularla beraber kendi sistemini inşa etme şansını yakaladı. Şu anda bütün gözler onda.

Okan Buruk, Türkiye Ligi'ni ve G.Saray'ı yakından tanıyor. Ligde şampiyonluk yaşamış bir teknik adam olarak G.Saray'ın bu hedeflerine uyum sağlayacağı konusunda kuşkumuz yok.

Jesus'un önünde zor bir sezon var. Oyuncuları tanıması için zamana ihtiyacı var. Beklentiler çok büyük. Oyuncu seçimleri konusunda hata yapmaması lazım. Çünkü camianın ne sabrı var ne de verebilecek bir kredisi. Başarısızlık sadece ona değil başkan ve yönetime de yazar. Kafasını karıştırmadan doğru oyuncularla başlayabilirse şampiyonluk hedefinin içinde yürüyebilir.

LEVENT TÜZEMEN: AVCI KADROYU MÜKEMMEL ONARIYOR

Abdullah Avcı hazır kadroyu mükemmel şekilde onarıyor. Larsen ve Eren'i iki hücum beki olarak beğendim. 3 kulvarda yarışacak Trabzonspor'un iyi bir stopere, orta alanda oyunun iki yönünü de oynayacak bir oyuncuya ihtiyacı var. Djaniny, Cornelius ikilisinin yanına bir golcü de gerekir.

Valerien İsmael, artık kafayı 3-4-3 sistemine takmaktan vazgeçmeli. Eğer Beşiktaş dörtlü savunmada başarılı oluyorsa, üçlü savunma macerasında ısrar etmenin anlamı yok. Josef'in yerine bir oyuncu alınmalı. Ghezzal tekrar kanatta oynamalı. Beşiktaş, Emirhan'ı elden kaçırmamalıydı. Emirhan forvet arkası oynasaydı Beşiktaş pozisyon üretmekte zorlanmazdı.

Jesus'un bu kadar transfer yapması hovardalık. Geçen sezon ikinci yarının lideri olan F.Bahçe'nin güçlü bir golcüye ve iyi bir sol beke ihtiyacı vardı. Kim'in yerine oyuncu almak çok doğru ama bir takımı bir anda değiştirmek büyük bir hata. Jesus'un kendi dilini konuşan oyunculardan bir kadro yaratması, Van Persie'li dönemde Pereira'nın 'Portekizce konuşanlarla işim daha kolay olur' anlayışına benziyor.

G.Saray, Okan Buruk ile başarılı olacaktır. Oya işler gibi nokta transferler yapıldı. Dubois, Abdülkerim, Oliveira, Midtsjö hazır geldiler. Seferovic, G.Saray'ın Gomis'ten sonra aradığı en etkili golcü olacak. Yunus'un ve Emre Akbaba'nın katılımı takıma güç verdi. G.Saray bir golcü daha ve Kerem ve Yunus'a alternatif yaratacak bir kanat almalı. (Sabah)