Talisca gerçeği... Dünya Kupası kadrosuna neden alınmadı?

Talisca gerçeği... Dünya Kupası kadrosuna neden alınmadı?

Brezilya Milli Takımı muhabiri Rodrigo Oliveira, Beşiktaşlı Talisca ve Fenerbahçeli Giuliano’nun Dünya Kupası kadrosuna alınmama nedenlerini Skorer’e anlattı.

Ajans Beşiktaş - Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2018 Dünya Kupası için takımların kadroları açıklanmaya başladı. Şampiyonluk için favori ekiplerden olan Brezilya’nın listesi de teknik direktör Tite tarafından duyuruldu. Deneyimli teknik adam 23 kişilik kadroya Türkiye’den hiçbir ismi dahil etmedi. 
 
Fenerbahçeli Giuliano, Beşiktaşlı Talisca’nın isimleri dev turnuva için zikredilmişti. Giulinao Tite’nin gözde isimlerinden olduğundan en yüksek şansı olan isim olarak değerlendirilirken, Talisca’nın son dönemdeki yükselişi ile son hazırlık maçlarının kadrosuna çağrılması umut ışığı olarak değerlendirilmişti. 
 
Brezilya Milli Takımı’nı yakından takip eden, son hazırlık maçlarında Rusya ve Almanya’ya da giderek Sambacılar ile ilgili son gelişmeleri de yerinde gözlemleyen gazeteci Rodrigo Oliveira, bu oyuncuların milli takıma alınmamalarını değerlendirdi. Skorer ile düşüncelerini paylaşan Brezilyalı muhabir şunları anlattı: 
 
‘Fenerbahçe’deki pozisyonu farklı’ 
 
“Giuliano Tite tarafından beğenilen ve sıkça tercih ettiği bir isimdi. Hazırlık maçlarının kadrosuna alınmamasına karşın Dünya Kupası için ciddi bir şansı bulunuyordu. Tite Giuliano’dan orta sahada daha çok defansif bir rolde yararlanıyor. Ancak Giuliano, Fenerbahçe’de baktığımızda daha ofansif bir pozisyonda forma giyiyor. Tite futbolcuları, kulüplerinde oynadıkları pozisyona göre görevlendirmeyi seven bir isim. Giuliano’nun kulüp ve milli takım görevleri arasında bir farklılık oluştu ve dolayısıyla bunun, tercih edilmemesinde bir faktör olduğunu düşünüyorum.  
 
‘Bir kişilik daha yer olsa…’  
 
Bir de o bölgede oyuncu havuzu çok geniş ve teknik direktör Fred gibi daha çok yönlü oyuncuları tercih etti. Belki bir kişilik kontenjan daha olsa Giuliano’yu da çağırırdı. Bir diğer neden de futbolcunun son haftalarda düşen form grafiği olabilir. Tabii sonuç olarak o pozisyonda Brezilya için çok isim var. Zaten zor bir seçim olacaktı. Ancak bunların çağrılmamasına katkı yaptığını düşünüyorum”.   
 
‘Talisca idmanda göze giremedi’
 
“Talisca’nın milli takıma alınmaması benim için hiç sürpriz olmadı. Zaten hazırlık maçlarına çağrılması sürprizdi. Bu yönde bir kararı zaten bekiyordum. Hazırlık maçları kadrosuna alınmış ve kafilenin bir parçası olmuştu ancak hiç forma verilmemişti. Hiç görev vermeyeceği bir futbolcuyu neden kadroya aldığı sorusu sorulabilir. Tite kendisini antrenmanlarda denedi ve idmanlardaki performansını beğenmedi. Bir de genel olarak kendisi oyuncuların kulüp performanslarını yakından takip eder. Bunu da göz önünde bulundurmak gerek”.  

Etiketler :