Talisca'yı ayağa kaldıran mucize!

Talisca'yı ayağa kaldıran mucize!

Talisca'yı normalden 2 ay daha önce sahalara döndüren neden, mucize etkisi yaratan bir tıp tekniği.

Beşiktaş'ın 28 Ekim’de G.Birliği ile oynadığı maçta sağ ayak 5. tarak kemiği kırılan Anderson Talisca ertesi gün bıçak altına yatmıştı. Geçirdiği ameliyatın üzerinden yalnızca 1 hafta geçmesine karşın sosyal medya hesabından paylaştığı video ise başta kendisi olmak üzere herkesi şaşırtmıştı. Çünkü Talisca o videoda yürürken görülüyordu ve kendisi de bu durumu ‘mucize’ olarak adlandırıyordu.

İŞTE TEDAVİNİN PERDE ARKASI

Siyah-beyazlı kulübün sağlık heyeti başkanı Dr. Sarper Çetinkaya, ameliyat ettiği Sambacı’nın kırılan ayak kemiğinin içine yarım santimetrelik bir delik açıp titanyum vida taktı. İmplant diş tedavisine benzeyen bu yöntem sayesinde ödem daha çabuk toparlanıyor. Daha sonra çıkartılmayacak olan titanyum vida, kemiği stabil tutuyor, adeta kilitliyor. Talisca bu sayede ameliyatın üzerinden 1 hafta geçmesine karşın yere rahat basabilmeye başladı ve yürüyebildi.

5 AYDAN 3 AYA DÜŞTÜ

Uzmanlar, klasik yöntemle bu gibi bir sakatlık yaşayan futbolcunun sahalara dönüşünün 4.5-5 olacağını belirtiyorlar. Ancak Dr. Çetinkaya, son dönemde bu gibi kırıklarda uygulanmaya başlanan bu ameliyat tekniğine güvendiği için Talisca’nın sahalara dönüşünün 3-3.5 ay süreceğini ifade etti.

1 AYDA KAYNAR

Talisca ve Beşiktaş’ın sağlık heyeti artık kemiğin kaynamasını bekliyor. Bunun da yaklaşık 1 ay sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Bu süreçte üst grup kaslarını çalıştırabilecek olan Brezilyalı oyuncu, kemik kaynadıktan sonra sahada antrenmanlara başlayacak. Fizyoterapi uygulanan yıldız futbolcu için 45 günlük bir geri dönüşün hesaplandığı bildirildi. (Vatan)

Etiketler :