Tamer Tuna ustasını geride bıraktı

Tamer Tuna ustasını geride bıraktı

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, geride kalan 8 haftada 'usta'sı Şenol Güneş'i geride bıraktı.

Ajans Beşiktaş - Göztepe Teknik Direkötrü Tamer Tuna, geçen sezon yardımcılığını yaptığı Şenol Güneş'i geride bıraktı.

Süper Lig'de ilk olarak Sergen Yalçın'ın yardımcısıyken Sivasspor'da adını üst seviyede gösteren Tamer Tuna, Beşiktaş'ta Şenol Güneş dönemine Fikret Orman'ın özel isteğiyle başladı. 2 sezon Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan Tamer Tuna, 2 şampiyonluk yaşadı.

Sezon başında Göztepe'den gelen teklif sonrası rotasını İzmir'e kıran Tamer Tuna, 'Başarısız olur' yorumlarının aksine ilk 8 haftada topladığı 16 puanla ligin ikinci sırasına yükseldi.

Tamer Tuna'nın 'ustası' Şenol Güneş ise Beşiktaş ile 14 puanda kaldı ve Tamer Tuna'nın Göztepe'sine geçilmiş oldu.

SERGEN YALÇIN'IN BAŞARISININ ARKASINDA 'TUNA' VAR

Sergen Yalçın'ın Gaziantepspor'daki teknik direktörlük macerasında yardımcısı olan Tamer Tuna, başarıyı getiren en önemli faktörlerden biriydi. O dönemde Gazintepspor 27 puan topladı ve Süper Lig'de kalmayı başardı.

Sergen Yalçın ve Tamer Tuna ikilisi, daha sonra Sivasspor'da birlikte çalıştılar. 14. haftadan sonra göreve başlayan Yalçın ve Tuna, Sivasspor'un toplam 36 puanının 26'sını topladı ve takımı kümede tuttu.

2015/16 sezonunun başında Tamer Tuna, bu kez Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcısı olurken, Sergen Yalçın ise görevine devam etti. Fakat, Tamer Tuna'sız Sergen Yalçın, 9 haftada 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Sergen Yalçın, 26 Ekim'de görevini bıraktı ve Sivasspor o sezon küme düştü. (Sporx)

Etiketler :