Taraftarın boykotu Fotomaç'ı yaraladı

Taraftarın boykotu Fotomaç'ı yaraladı

Beşiktaş taraftarının özür beklediği Fotomaç gazetesi, siyah beyazlı taraftarın boykotuyla büyük yara aldı.

Ajans Beşiktaş Özel - Beşiktaş-Trabzonspor maçı sonrası çıktığı manşet ve sonrasındaki yaşanan krizle Fotomaç gazetesine tesislere giriş yasağı getirilmişti. Başkan Fikret Orman'ın "Sansür istemiyorum, tatlılıkla çözeriz" şeklindeki iyi niyetli girişimi bile Fotomaç ve Turkuaz medyasınca karşılık görmemesi siyah beyazlı taraftarı çileden çıkarmıştı.

Boykot kararı

Tepkilere Fotomaç cephesinden geri adım gelmemesi üzerine taraftar sosyal medyada bir kampanya başlatmıştı. #BoykotTurkuvazMedya etiketi ile sosyal medya sitelerinde bir araya gelen siyah beyazlı taraftarlar Fotomaç gazetesi ve bağlı olduğu medya grubunun yayınlarını boykot etme kararı almıştı.

Gazete satışlarını vurdu

Beşiktaşlıların Fotomaç'ı okumama boykotu 8 Kasım'da başladı. Bu durum, 7 Kasım - 13 Kasım 2016 haftalık gazete satış rakamlarına da hemen yansıdı.

Fotomaç son haftada -11.054 tiraj kaybetti. Gazete Eylül ayı başından bu yana ilk kez bu kadar satış kaybetti. Fotomaç son haftada Türkiye'de ulusal yayınlanan ilk 20 gazete arasında en çok satış kaybeden 2. gazete oldu.

Etiketler :