"Tarihi bir maça çıkacağız, ülke kenetlenmeli"

"Tarihi bir maça çıkacağız, ülke kenetlenmeli"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, perşembe akşamı oynanacak dev rövanş maçı öncesi konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı, Fransız ekibine karşı tarihi bir maça çıkacaklarının altını çizdi, “Bütün Avrupa’nın gözü bu karşılaşmada olacak. Hem misafirlerimize iyi bir ev sahipliği göstermeliyiz hem de herkesin alkışlayacağı bir futbol oynayarak rakibimizi elemeliyiz. Bu takım finale gitmeyi hak ediyor” dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fransa’da şanssız biçimde 2-1 mağlup oldukları Olympique Lyon’u rövanşta yenerek UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkacaklarını ifade etti. Siyah-beyazlı yönetici arkadaşlarıyla sohbet eden Başkan Orman’ın, Vodafone Arena’da Lyon’u eleyecek güçte olduklarını söylediği belirlendi.

Fransa’daki karşılaşmayı kazanmaya çok yaklaşmışken üst üste beklenmedik goller yediklerinin altını çizen Başkan Orman’ın, “Bütün Avrupa’nın gözü bu maçta olacak. Hem kulüp olarak misafirlerimize iyi bir ev sahipliği örneği göstermeliyiz hem de sahada herkesin alkışlayacağı bir futbol oynayarak rakibimizi elemeliyiz. Bu takım finale gitmeyi hak ediyor. Kazanan taraf biz olacağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Ülke kenetlenmeli’

Avrupa’da bir kupa kazanmayı çok istediğini her fırsatta dile getiren Başkan Fikret Orman bu hedefe ulaşma yolunda tarihi bir karşılaşmaya çıkacaklarına vurgu yaptı.

Fikret Orman’ın, “Hem sportif hem de mali olarak Beşiktaş’ın Avrupa standartlarında olmasını çok isterim. Kupaya sanki bu sene çok yakınız. Lyon’u geçersek finale kadar gideceğimizi düşünüyorum. Ben bu takıma ve teknik heyete çok güveniyorum. Ayrıca tribünler çok önemli katkı sağlıyor. Vodafone Arena rakipler için korkulan bir stat haline geldi. Bizleri tarihi bir gün bekliyor ve herkesin bu maça odaklanmasını istiyorum. Sadece Beşiktaş’ı değil, bütün ülkeyi bu maçın etrafında kenetlemeliyiz” diye konuştuğu aktarıldı.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın başarıları ve oynadığı futbolla Avrupa’da en çok konuşulan kulüplerden biri haline geldiğini de vurguladı. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)