TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, 59 yıl önce de geçen yıl da yenmişti!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, 59 yıl önce de geçen yıl da yenmişti!

59 sene önce bugün Beşiktaş, Milli Lig (Süper Lig) karşılaşmasında Galatasaray'ı tek golle mağlup etti. Geçen yıl bugün oynanan karşılaşmada ise Beşiktaş 3 golle Galatasaray'ı mağlup etmişti.

Ajans Beşiktaş - Tarih 2 Aralık 1959... 59 sene önce bugün Beşiktaş, Milli Lig (Süper Lig) karşılaşmasında Galatasaray'ı 43.dakikada Nazmi'nin golüyle 1-0 yendi.

Mithatpaşa (İnönü) Stadı'nda oynanan ve 28.213 kişinin 209 bin 961 TL ödeyerek izlediği karşılaşmayı Hakkı Gürüz yönetti. Bu zorlu karşılaşmayı Beşiktaş Necmi Mutlu – Bahattin Baydar, Münir Altay – Tuncay Demirtaş, Sabahattin Kuruoğlu, Kaya Köstepen – Arif Özataç, Nazmi Bilge, Şenol Birol, Birol Pekel, Ahmet Özacar Galatasaray ise Turgay Şeren – Saim Tayşengil, İsmail Kurt – Candemir Berkman, Ergun Ercins, Erol Kaynak – Suat Mamat, Mustafa Yürür, Metin Oktay, B.Ahmet Berman, Ertan Adatepe kadrolarıyla oynadılar.

Geçen sene için bugün yine 2 Aralık'ta Galatasaray ile karşılaşan Beşiktaş zorlu müsabakaya; Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel ve Cenk Tosun 11'i ile başladı. Cenk Tosun, Dusko Tosic ve Alvaro Negredo'nun golleriyle derbinin kazananı Beşiktaş oldu. Galatasar Vodafone Park'tan mağlup ayrıldı.

Etiketler :