TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, Adana Demirspor'a 10 gol attı

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, Adana Demirspor'a 10 gol attı

Beşiktaş, 31 sene önce bugün, 15 Ekim 1989 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği Adana Demirspor'a 10 gol attı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, 31 sene önce bugün, o zamanki ismi Türkiye 1. Futbol Ligi olan Süper Lig'in 1989-90 sezonunda, 15 Ekim 1989 tarihinde Ali Sami Yen Stadyumu'nda karşı karşıya geldiği Adana Demirspor'a 10 gol atarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Beşiktaş, 1989-90 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış, ilk beş maçının ikisinde yenilmiş, birinde berabere kalmıştır. O dönemde Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü üstlenen Gordon Milne, Adana Demirspor karşısına tamamen Türk oyuncular ile çıkmıştır. Maç, serin ama güneşli bir günde Ali Sami Yen Stadı'nda oynanmıştır.

Maçın ilk golü 2. dakikada Ali Gültiken'den gelmiştir. Gültiken, Rıza Çalımbay'ın ortasında yükseldiği golü kafayla atmıştır. Daha sonra Metin Tekin'in 2, Feyyaz Uçar'ın bir golüyle Beşiktaş, maçın ilk yarısını 4-0 önde olarak kapatmıştır. Devre arasında Adana Demirspor, 4 gol yiyen kaleci Fatih Yılmaz'ı ve orta saha Sedat Varak'ı çıkarmış, yerlerine Haluk Uğurludoğan ve Çetin Kahraman'ı almıştır.

Beşiktaş, maçta rakip kaleye 10 gol göndermiş, bu gollerin dördünü Ali Gültiken atmış, Metin Tekin ve Feyyaz Uçar da hat-trick yaparak üçer gol atmışlardır. Bu maç sonrasında, Beşiktaş taraftarı bu üç futbolcu için besteler yapmıştır. Bunlardan en meşhur olanı ise, ''1, 2, 3 gol yetmez, 4, 5, 6 olsun. Metin-Ali-Feyyaz vursun. Beşiktaş'ım şampiyon olsun!''dur. Daha sonra, maçtaki kadro, "efsane kadro" olarak anılmaya başlamıştır. Maçtaki skor, Türkiye profesyonel futbol liglerindeki en farklı skor olarak tarihe geçmiştir.

Maçtan sonra, Beşiktaş iyi bir form göstermiş ve sezonu şampiyon olarak tamamlamıştır. Adana Demirspor ise, sezon sonunda 23 puanla 17. olmuş ve alt lige düşmüştür.

Etiketler :