TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, Chelsea'yi perişan etti!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş, Chelsea'yi perişan etti!

14 sene önce bugün Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 1.tur G Grubu maçında, deplasmanda İngiliz ekibi Chelsea’yı 2-0 mağlup etti. Bu galibiyet aynı zamanda siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi’nde elde ettiği ilk deplasman galibiyeti olarak tarihe geçti.

Ajans Beşiktaş - Londra’da, Stanford Bridge’de 32.957 kişinin izlediği ve Portekiz’den Lucilio Baptista, Paulo Jorge Ribeiro, Jose Manuel Cardinal hakem üçlüsünün yönettiği maçta ev sahibi FC Chelsea, Carlo Cudicini - Njitap Geremi, John Terry, Marcel Desailly, William Gallas - Claude Makelele, Frank Lampard, Juan Sebastian Veron, Celestine Babayaro (Dak.24 Wayne Bridge) - Adrian Mutu (Dk.46 Jimmy Floyd Hasselbaink), Hernan Crespo (Dak.46 Damien Duff); buna karşılık Kara Kartal ise Oscar Cordoba - Emre Aşık, Ronaldo Guiaro, Antonio Carlos Zago - Okan Koç (Dk.60 Kaan Dobra), Tayfur Havutçu, İbrahim Üzülmez, Federico Giunti (Dk.68 Yasin Sülün) - Daniel Pancu, Sergen Yalçın (Dk.82 Ahmed Hassan), İlhan Mansız kadrolarıyla mücadele ettiler.

50.dakikada İlhan Mansız’ın kırmızı kart görmesiyle son 40 dakikayı 1 kişi eksik oynamak zorunda kalan Beşiktaş’a bu tarihi galibiyeti getiren golleri 24 ve 29.dakikalarda Sergen Yalçın attı. Rus milyarder Abramovich’in yaz aylarında kulübe başkan olmasıyla transfer çılgınlığına giren İngiliz kulübü Chelsea, kadrosuna o dönem için rekor bir miktar olan 250 milyon dolarlık şöhretli oyuncuları katmıştı.

Etiketler :