TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki ilk maça hakem damga vurdu!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki ilk maça hakem damga vurdu!

23 Ağustos 1998 tarihinde, Beşiktaş İnönü Stadı'ndaki ilk maçta Beşiktaş, Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı. Maça hakem Ali Uluyol'un kararları damga vurdu.

Ajans Beşiktaş - 19 sene önce bugün Beşiktaş'ın, Gaziantepspor'la 1-1 berabere kaldığı Türkiye 1.Ligi (Süper Lig) maçıyla, 51 senelik İstanbul İnönü Stadı, isminin başına "Beşiktaş" adını da alarak, "BJK İnönü Stadı" adıyla yeniden hizmete açıldı. Ali Uluyol'un hakemliğinde oynanan karşılaşmada konuk takımın golünü 49.dakikada Yaw Preko, Beşiktaş'ın golünü ise 64.dakikada Mehmet Özdilek attı. Beşiktaş takımında, 7.dakikada Jamal Sellami, 86.dakikada da Alpay Özalan kırmızı kartla oyun dışı kalınca, Siyah-Beyazlılar karşılaşmayı 9 kişi ile tamamlamak zorunda kaldı.

Henüz maçın başlarında Faslı Jamal Sellami’nin oyundan atılmasıyla Karakartallar 83 dakika eksik mücadele etmek zorunda kaldı. Hakem Uluyol, önce Beşiktaş’ın bir penaltısını vermedi. Sonra  Alpay’ı haksız yere oyundan atınca karşılaşma çığrından çıktı, futbol adına istenmeyen olaylar yaşandı. Alpay hakeme küfürler yağdırırken, binlerce Beşiktaş taraftarıda galeyana geldi. Üç seyirci arka arkaya sahaya atladı. Hatta bir tanesi maçın hakemi Ali Uluyol’a saldırdı. Uzun bir süre duran maçın son dakikalarında eşitlik bozulmadı.

Seyircinin tepkisi nedeniyle bir süre şeref tribününden çıkamayan Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, Beşiktaş Başkanı Seba'ya, "Bu maça en hazır hakemi verdik. Kalkıp ben mi yöneteyim?" dedi.

zom.jpgzom-2.jpg