TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş Teknik Direktörü Gündüz Kılıç'tan bildiri!

TARİHTE BUGÜN | Beşiktaş Teknik Direktörü Gündüz Kılıç'tan bildiri!

11 Temmuz 1971 tarihinde Beşiktaş Teknik Direktörü Gündüz Kılıç, oyuncuların nasıl davranması gerektiğini belirten bir bildiri hazırladı.

Ajans Beşiktaş - 46 sene önce bugün, Beşiktaş Teknik Direktörü Gündüz Kılıç, sezon açılışından sonra futbolculara birer mektupla birlikte 13 maddelik "Maç ve antrenman teşvik primi tüzüğü" ile "Beşiktaş Jimnastik Kulübü futbol kadrosu iç tüzüğü" adı altında 27 maddelik birer bildiri dağıtacağını açıkladı. Kılıç bildiride özetle "Futbolcular özel hayatlarında dahi Beşiktaş kulübünün şerefli tarihine, büyük adına yaraşır bir yaşantı sürmeye, kulübe leke getirecek her türlü davranışlardan kaçınmaya mecburdurlar" derken, başlıca maddeler şunlar:

- Futbolcular izin günlerinde dahi alkollü içki kullanamazlar, bar, pavyon gibi sefahathanelere gidemezler. Kumarhane, kahvehane gibi yerlerde asla kumar oynayamazlar.

- Başarıda takım arkadaşlığı ve ahenk şart olduğundan bu arkadaşlığı bozacak dedikodular, tartışmalar, hakarete yeltenmeler, karşılıklı ithamlar, alay etmeler, takılmalar kesinlikle yasaktır.

- Futbolcular her gün temiz giyinmeye, traş olmaya dikkat edecekler ve hiç bir surette 22.30'dan sonra dışarıda görünmeyecekler ve evlerinde oturacaklar.

- Maçın hakemi tarafından oyun harici edilen veya rapor edilen futbolcu tüzüğün en ağır para cezası ile cezalandırılacaktır.

- Futbolcular saha içinde ve dışında takım kaptanına tartışmasız itaate mecburdur.

- İstenmeyen şeyleri iki ihtar mektubuna rağmen yapan futbolcu 500 liradan - 5000 liraya kadar ceza verilecektir.