TARİHTE BUGÜN | "Goodbye Liverpool"

TARİHTE BUGÜN | "Goodbye Liverpool"

Bugünün Beşiktaş'ın Avrupa mücadeleleri arasında önemli bir yeri var.

Ajans Beşiktaş - 2014/2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu lider tamamlayan Beşiktaş, seri başı olmadığı son 32 turu kura çekiminde Liverpool ile eşleşti. 19 Şubat'ta oynanan ilk maçta rakibiyle başabaş mücadele eden Beşiktaş buna rağmen maçı 1-0 kaybetti.

26 Şubat'ta Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki rövanş maçında rakibinden çok daha etkili oynadı. 72. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahasına doğru gönderdiği topu Demba Ba, şık bir topuk pasıyla Tolgay Arslan'a iletti. Ceza yayı üzerinden etkili vuran Tolgay, topu kaleci Simon Mignolet'nin ulaşamayacağı noktaya gönderdi ve takımını öne taşıdı.

Golden sonra etkili oyununu devam ettiren Beşiktaş, normal süre sonunda tur atlama şansını yitirdi ve maç uzatmaya gitti. Uzatma devrelerinde de gol bulunamayıp, iki ayaklı eşleşmedeki eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına gidildi.

Beşiktaş adına Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan fileleri bulurken, Liverpool adına Rickie Lambert, Adam Lallana, Emre Can ve Joe Allen penaltı atışlarını değerlendirdi. Son penaltı için topun başına gelen Dejan Lovren'in üstten auta gönderdiği topla penaltı atışlarını 5-4 kazanan Beşiktaş son 16 turuna kalmayı başardı.

Bu maç işe Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiltere'nin Liverpool takımını elemesi, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde coşkuyla kutlandı.
 
Taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından tribünlerde yaptıkları sevinç gösterilerini, stadın dışına da taşıdı. Stattan ayrılırken tezahüratlarla eğlenen taraftarlar, büyük bir coşku yaşadı.

Etiketler :