TARİHTE BUGÜN | Kartal'dan derbide 5 gollü geri dönüş!

TARİHTE BUGÜN | Kartal'dan derbide 5 gollü geri dönüş!

62 sene önce bugün, İnönü Stadı'nda oynanan İstanbul Profesyonel Ligi 4.hafta mücadelesinde Beşiktaş, 4-2 geriye düştüğü maçta ezeli rakibi Galatasaray'ı 5-4 yendi.

Ajans Beşiktaş - Faik Gökay'ın yönettiği karşılaşmada Beşiktaş; Bülent Gürbüz - Kamil Üzülme, Ahmet Berman - Eşref Özmenç, Özcan Esinduy, Nusret Ülük - Ercan Ertuğ, Nazmi Bilge, Bülent Esel, Recep Adanır, Coşkun Taş; buna karşılık Galatasaray ise Turgay Şeren - Kamil Altan, Tayyar Cavcav - Coşkun Özarı, Saim Tayşengil, Enver Özdemir - İsfendiyar Açıksöz, Metin Oktay, Suat Mamat, Kadri Aytaç, K.Ali Soydan onbirleriyle mücadele etti.

Maçın 13.dakikasında Metin Oktay, 19.dakikasında da Kadri Aytaç'ın golleriyle Galatasaray öne geçti. Ancak 35.dakikada Recep Adanır, bir dakika sonra da Nazmi Bilge skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 2-2 sonuçlandı. İkinci devreye yine çok hızlı başlayan Sarı-Kırmızılı takım 52.dakikada İsfendiyar, 58.dakikada da Metin Oktay'ın golleriyle bir kez daha iki farklı öne geçti. Herkes kalan 32 dakikada Galatasaray'ın farka gideceğini düşünürken, 78'de Bülent Esel Beşiktaş'ı ümitlendiren üçüncü golü attı. Bir dakika sonra Recep Adanır skora bir kez daha dengeyi getirirken, son dakikada Ercan Ertuğ'un attığı gol, Siyah-Beyazlılara tarihi skoru getirdi: Beşiktaş: 5 - Galatasaray: 4.