TARİHTE BUGÜN | "Kümede Kal Galatasaray" (30.04.2011)

TARİHTE BUGÜN | "Kümede Kal Galatasaray" (30.04.2011)

Bugün 6 yıl önceki galibiyetin yıl dönümü...

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de 2010-2011 sezonun 31. haftasında Beşiktaş, ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti. 6 yıl önce bugün İnönü Stadı'nda oynana maçta gülen taraf 59. ve 61. dakikalarda Aurelio ve Simao'nun attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılan Beşiktaş olmuştu.

Ertesi günkü gazete haberlerinden derlediğimiz maça dair detaylar şöyle:

"KÜMEDE KAL GALATASARAY"

"Beşiktaş taraftarı üst üste gelen gollerden sonra adeta coştu. İnönü Stadı'nı inleten siyah-beyazlı taraftarlar bir yandan takımlarını ateşlerken, bir yandan da ligde zor günler geçiren rakibi için 'Kümede kal, kümede kal, kümede kal Galatasaray' tezahüratında bulundu."

ÖNEMLİ ANLAR

- Maçın ilk tehlikeli atağı Galatasaray'dan geldi. 4. dakikada Beşiktaş savunmasının hatasında topu kapan Baros, ceza sahası önünden vurdu, top yandan dışarıya gitti.

- Beşiktaş 12. dakikada rakip kalede etkili oldu. Ceza sahası sol çaprazında pozisyon bulan Simao, sert vurdu, Aykut gole izin vermedi.

- Siyah-beyazlılar, Bobo'yla gole çok yaklaştı. 54. dakikada Quaresma'nın şutunda kaleciden seken topa altıpasın önünde Bobo vurdu, top yan direkten döndü.

- Bu pozisyondan 3 dakika sonra Bobo, bir kez daha direği geçemedi. Quaresma'nın soldan ortasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bobo, sert vurdu, kaleciyi geçen top yan direkten döndü.

- Ve rakip kalede ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, aradığı golü 59. dakikada buldu. Ceza sahası içerisine yapılan ortaya Aurelio sağ çaprazda kafayı vurdu ve topu filelerle buluşturdu: 1-0

- İnönü Stadı'nda ilk golün anonsu yapılırken Beşiktaş, Galatasaray filelerini bir kez daha sarstı. Simao ceza sahası önünde kaptığı topla ceza sahasına girdi, kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı ve maçın skorunu belirledi: 2-0

GALATASARAY 2006'DAN BERİ KAZANAMIYORDU

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Galatasaray, Beşiktaş'a yenilerek haftayı puansız kapattı. G:Saray rakibine karşı da şanssızlığnı kıramadı.

O tarihten önce İnönü'deki son galibiyetini 7 Mayıs 2006'da alan sarı-kırmızılılar, daha sonra yaptığı 5 maçı da kaybetmişti.