TARİHTE BUGÜN | Mehmet Özdilek dünyaya geldi

TARİHTE BUGÜN | Mehmet Özdilek dünyaya geldi

52 sene önce bugün, Beşiktaş'ın unutulmaz orta sahası "Şifo" Mehmet Özdilek, Samsun'un Ladik ilçesinde dünyaya geldi.

Ajans Beşiktaş - 1 Nisan 1966 tarihinde doğan Mehmet Özdilek, futbola Samsun Ladikspor’da başladı. Ladikspor’da amatör olarak futbol oynarken, 1987-88 sezonunda İkinci Lig’de mücadele eden Kahramanmaraşspor’a transfer oldu. Çok başarılı bir sezon geçirerek, takımının Türkiye Birinci Ligi’ne yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

Kahramanmaraş’taki performansıyla büyük takımların dikkatini çeken "Şifo" Mehmet, 1988-89 sezonunun başında Beşiktaş’a transfer oldu. 13 sezon boyunca aralıksız olarak Siyah-Beyazlı formayı giydi ve çalıştığı her teknik direktör tarafından ilk onbirin değişilmez ismi olarak kadroda yer verildi.

Kısa boyuna karşın zamanlaması ve futbol zekası ile sayısız kafa golüne imza atan Mehmet Özdilek, oynadığı 387 lig maçında 130 ve toplamda da 633 karşılaşmada 201 gol attı. Kariyerinde sadece bir kez kırmızı kart görmesi onun ne kadar centilmen bir oyuncu olduğunu gösterir. Mehmet bu kartı da 5 Şubat 1997’de, İnönü Stadı’ndaki 2-1’lik Fenerbahçe maçının 61. dakikasında gördü.

Beşiktaş formasıyla 4 Türkiye Ligi, 4 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşayan Şifo Mehmet 31 kez A, 7 kez de Olimpik Milli Takımı olmak üzere 38 kez milli formayı giydi.

4 Ağustos 2001’de, AC Milan’a karşı oynanan jübile maçı ile aktif futbol hayatına son verdi. Özdilek, ardından teknik direktörlük kariyerine başladı.

Etiketler :