TARİHTE BUGÜN | Metin Tekin, Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıktı!

TARİHTE BUGÜN | Metin Tekin, Beşiktaş formasıyla ilk maçına çıktı!

35 sene önce bugün, Türk futbolunun "Sarı Fırtına"sı Metin Tekin, Siyah-Beyazlı formayla ilk maçına çıktı.

Ajans Beşiktaş - Sarıyer Stadı'nda (Yusuf Ziya Öniş Stadı) oynanan hazırlık maçında Beşiktaş, Karagümrük'ü 1.dakikada K.Haluk Çakar, 17.dakikada ilk kez Beşiktaş forması giyen Metin Tekin ve 71.dakikada da Sadullah Acele'nin golleriyle 3-0 mağlup etti.

8 Mayıs 1964 tarihinde İzmit’te dünyaya gelen “Sarı Fırtına” Metin Tekin, futbola, babasının desteği ile Kocaelispor altyapısında başladı. Sürati ve çalımlarıyla kısa sürede dikkatleri çekerek Yeşil-Siyahlı forma ile PAF Ligi’nin yıldızlarından biri durumuna geldi. Henüz Kocaelispor A Takımı’nda oynamadan, 1982-83 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-Beyazlı takımda daha ilk sezonunda, 18 yaşında iken forma şansı buldu ve kısa sürede Beşiktaş’ın sembol isimlerinden biri olmayı başardı. Bunda, o dönemde Siyah-Beyazlı takımın önemli bir gençleştirme operasyonuna başlamasının da katkısı oldu.

Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar’la birlikte muhteşem bir üçlü oluşturdu ve “Metin-Ali-Feyyaz” üçlüsünün Sarı Fırtına’sı, 1982 yılından 1996’ya kadar 589 kez Siyah-Beyazlı formayı giydi ve 148 gole imza attı. Taraftarlar tarafından oldukça sevilen oyuncu, daha sonra birlikte pek çok başarıya imza atacakları Gordon Milne tarafından kadro dışı bırakılınca, Metin’in tekrar takıma alınması için açlık grevi başlatıldı.

Bunun dışında Metin’in futboldan uzak kaldığı bir başka dönem ise, beyin sarsıntısı geçirdiği dönemdir. 30 Mart 1988 Çarşamba günü Sakaryaspor’la oynanan ve Beşiktaş’ın 4-0 yenildiği Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçının 58. dakikasında Mehmet ile havada çarpışan Metin Tekin’in kafatasında çatlak meydana geldi. Yaklaşık yarım saat daha oyuna devam eden Metin’in ağzından ve kulağından kan gelmesi üzerine 88. dakikada oyundan alınıp ambulansla Cerrahpaşa Hastanesi’ne götürüldü. Ertesi gün felaket tellalları devreye girip de, Metin’in hayatını kaybettiği yalanını yayınca tüm spor camiası yasa büründü. Ancak bir yıl sahalardan uzak kalan Metin, başarılı futboluna tekrar kaldığı yerden devam etti.

Aktif futbolculuğunun son döneminde, 1997 yılında, bir sezon Vanspor’da kiralık oynadıktan sonra 17 Ağustos 1997’de Fenerbahçe’ye karşı yapılan jübile maçıyla futbolculuk yaşamına veda etti.

Etiketler :