TARİHTE BUGÜN | Sarı Fırtına Metin, Beşiktaş formasıyla son resmi maçına çıktı

TARİHTE BUGÜN | Sarı Fırtına Metin, Beşiktaş formasıyla son resmi maçına çıktı

Sarı Fırtına Metin, 7 Eylül 1996'da Beşiktaş formasıyla son resmi maçına çıktı

Ajans Beşiktaş - 1996-1997 sezonu 4. hafta maçında Beşiktaş ile Kocaelispor İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 gollü eşitlikle tamamlandı. Metin Tekin Beşiktaş formasıyla son resmi maçına çıktı.

Metin Tekin, 8 Mayıs 1964 tarihinde İzmit’te dünyaya geldi. Metin, futbola, babasının desteği ile Kocaelispor altyapısında başladı. Sürati ve çalımlarıyla kısa sürede dikkatleri çekerek Yeşil-Siyahlı forma ile PAF Ligi’nin yıldızlarından biri durumuna geldi. Henüz Kocaelispor A Takımı’nda oynamadan, 1982-83 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-Beyazlı takımda daha ilk sezonunda, 18 yaşında iken forma şansı buldu ve kısa sürede Beşiktaş’ın sembol isimlerinden biri olmayı başardı. Bunda, o dönemde Siyah-Beyazlı takımın önemli bir gençleştirme operasyonuna başlamasının da katkısı oldu.

Ali Gültiken ve Feyyaz Uçar’la birlikte muhteşem bir üçlü oluşturdu ve “Metin-Ali-Feyyaz” üçlüsünün Sarı Fırtına’sı, 1982 yılından 1996’ya kadar 589 kez Siyah-Beyazlı formayı giydi ve 148 gole imza attı.