TARİHTE BUGÜN | Takoz Recep dünyaya geldi!

TARİHTE BUGÜN | Takoz Recep dünyaya geldi!

52 sene önce bugün, Beşiktaşlı Recep Çetin doğdu. 1 Ekim 1965 tarihinde Sakarya Karasu’da dünyaya gelen Recep Çetin futbola Sakaryaspor altyapısında başladı.

Ajans Beşiktaş - Sakaryaspor’dan sonra Boluspor forması giydi ve 1988-89 sezonunda Beşiktaş’a transfer oldu. 10 yıl boyunca Siyah-Beyazlı takımda formayı sırtından çıkarmayan Recep Çetin, 438 maçta 9 gol attı. Beşiktaş’la 4 Türkiye Ligi, 3 Türkiye Kupası, 4 Cumhurbaşkanlığı ve 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadıktan sonra önce Trabzonspor’a, bir yıl sonra da İstanbulspor’a transfer oldu.

2001-02 sezonu sonunda futbola veda eden Recep Çetin, 56 kez A Milli, 5 Ümit Milli, 7 Olimpik Milli ve 1 kez de Genç Milli, toplam 69 kez milli formayı giydi. Sürati ve hırsı ile yeknik zaafını kapatan Recep Çetin’in özellikle 14 Aralık 1994 günü İsviçre ile oynanan 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında orta sahadan attığı gol ile unutulmazlar arasına girdi.

Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük yapmaya başlayan Recep, Sivasspor'da teknik direktör Samet Aybaba'nın yardımcılığını yapıyor.

Etiketler :