TARİHTE BUGÜN | Voleybol sevdalısı Metin Tokat!

TARİHTE BUGÜN | Voleybol sevdalısı Metin Tokat!

21 sene önce bugün Beşiktaş Vanspor'la karşılaştı. Karşılaşmada düdük çalan isim Metin Tokat'tı.

Ajans Beşiktaş - 1996-1997 Sezonunun 26 Ocak tarihinde oynanan 19. Hafta maçında Vanspor ile Beşiktaş karşılaştı. Karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlandı.

1996 - 1997 Sezonunda Beşiktaş ligde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biriydi. 26 ocak 1997 tarihinde Vanspor karşılaşmasında alınacak 3 puan, Beşiktaş’ı ezeli rakipleri karşısında avantajlı konuma getirecekti.

Karşılaşma karla kaplı bir zeminde ve soğuk havada oynandı. Beşiktaş, kaleyi tam karşıdan gören bir pozisyondan serbest vuruş kullanma hakkı kazandı. Sergen vuruşu yaparken, barajdaki oyuncular ileriye çıkınca, karşılaşmanın hakemi Metin Tokat, vuruşu tekrarlattı.

Sergen’in ikinci vuruşunda, barajdaki oyunculardan Aykut topa adeta sol eliyle smaç yaparak vurdu. o sırada, ceza sahasının içindeydi ve bu hareket net bir penaltıydı. Ancak Metin Tokat, penaltıyı vermeyerek sonuca etki eden bir hata yaptı. Pozisyonu, tribündeki seyirciler, karşılaşmayı takip eden muhabirler ve maçı anlatan spikerler penaltı olarak değerlendirirken, sadece maçın hakemi bu görüşte değildi.

Beşiktaşlı Sergen Yalçın'ın frikik atışını ceza sahası içerisinde eliyle kesen Vansporlu Aykut Canik, maç sonrası Acun Ilıcalı'ya röportaj verdi. Canik, "Anlık bir şey. Top elime vurdu. Kasti bir şey yok. Elim havadaydı. Benim kasti bir hareketim yok. Hakem öyle değerlendirmiş olabilir. Refleks yani." dedi.

 

Etiketler :