“Futbol tarihimizde kara bir leke”

“Futbol tarihimizde kara bir leke”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig'deki olaylı Göztepe-Altay derbisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - İzmir derbisinde çıkan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Vali Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti.

Büyükekşi, "Bu saldırının birliğimize darbe vurmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Vali Köşger de hak edenlerin gereken en ağır cezayı alacağını söyledi.

"Göztepe-Altay maçında yaşananları en ince ayrıntısına öğrenmek için İzmir'e geldik." diyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Edindiğimiz raporları, tüm ayrıntılarıyla değerlendirdikten sonra gereken kararları alacağız." dedi.

TFF Başkanı, "Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa, o kararları alacağız. Taraftarları, başkanları, futbolcuları Fair-Play'e davet ediyorum. Futbol bir savaş değil. Taraftarların da maçtan sonra sarılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her zaman hatırlattığımız gibi futbol kardeşliktir." diyen Mehmet Büyükekşi, "Adrenalin olmazsa olmaz ama önemli olan dostluk. Biz her zaman bu taraftan yanayız. Son yaşanan olay futbol tarihimize kara bir leke bırakıyor. Bu nedenle buna sebep olanlara dur demeliyiz." dedi.

İşaret fişeği isabet eden taraftarı hastanede ziyaret ettiğini vurgulayan Büyükekşi, "Daha iyi olacak. Kendisini Şampiyonlar Ligi finaline davet ettim. Tek dileğimiz bir an önce iyileşip buluşmamız." şeklinde konuştu. (NTV Spor)