"TFF - Digitürk - Kulüpler Birliği" üçlüsü önceki gün tekrar bir araya geldi

"TFF - Digitürk - Kulüpler Birliği" üçlüsü önceki gün tekrar bir araya geldi

TFF - Digitürk - Kulüpler Birliği üçlüsü Süper Lig'in durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

Ajans Beşiktaş - TFF - Digitürk - Kulüpler Birliği üçlüsü Süper Lig'in durumu hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. İşte görüşmenin detayları;

Digitürk cephesi, ''Ödemeleri bundan sonra dolar üzerinden değil Türk Lirası üzerinden yapalım 21 takımlı lig maliyetimizi arttırdı. Yıllık 1.7 milyar liralık tekliften vazgeçtik. artlarımızı kabul ederseniz 3 yıllık yeni sözleşme yapmak istiyoruz. Geçen sezondan kalan son ödemeyi, 187.5 milyon lirayı hafta sonuna kadar ödeyeceğiz.'' ifadelerinde bulundu. 

Kulüpler Birliği cephesi, ''2016'daki anlaşmamız yıllık 500 milyon dolar üzerindendi. Maliyetler çok dediniz, 2019 Ağustos'ta %13 indirim yaptık. Pandemi sürecinde indirim istediniz, kabul ettik. Önümüzdeki 2 sezon, 2016'daki sözleşme şartları üzerinden anlaşmak istiyoruz.

Haftadaki 10 maçın tamamını yayınlamayın, 1 ya da 2'sini TRT yayınlasın. TFF 1. Lig maçlarını da TRT versin. Süper Lig'in isim hakkını satıp ekstra gelir elde edelim. Artan maç sayısı nedeniyle Spor Toto'dan ek para talep edelim.'' teklifinde bulundu. (Hürriyet Gazetesi - Tahir Kum)

Etiketler :