"TFF ve MHK üyelerinin vicdanları rahat mı?" İşte Ahmet Nur Çebi'nin basın toplantısındaki tüm açıklamaları

"TFF ve MHK üyelerinin vicdanları rahat mı?" İşte Ahmet Nur Çebi'nin basın toplantısındaki tüm açıklamaları

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe derbisindeki hakem kararlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dün akşam oynanan derbi maçta yaşanan hakem kararlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Nur Çebi'nin sözlerinden öne çıkan satırlar şöyle:

“Sayın Ali Koç ve yönetiminine bana ve yönetimimize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum ancak maçtan önce statta taraftarı galyana getiren şarkıların çalınmasını manidar buluyorum.

Haftalardır süren skandal kararlar, dün gece Fenerbahçe maçında adeta rezilliğe dönüştü. Hiçbir zaman ayrıcalık istemedik, adalet istedik.

Skandal hatalar dün gece rezalete dönüştü. Asla ayrıcalık istemedik. İlk günden beri sadece adalet istedik. Tek başımıza kalsak da bu söylemden vazgeçmeyeceğiz.

Dün akşam maçtan önce başlayıp, maç bitimine kadar ağır küfürler edildi. Ali Koç maçtan sonra yanıma gelip özür diledi. Kendisine teşekkür ediyorum. Cüneyt Çakır için dün MHK ve TFF memnun mu? Vicdanları rahat mı? Tüm ülke rezaleti izledi.

Bu düzenin böyle devam etmesini istemeyenler, yanımızda dursun safları sıklaştırmak lazım.

VAR kayıtlarını açıklayın. Biz de başkaları gibi 'Elimizde kayıtlar var' mı diyelim? Kayıtları açıklayın, kim çürük, kim değil görelim.

VAR protokolünün değişmesini istiyoruz. Teniste olduğu gibi teknik direktörlere VAR'a müracat etme hakkı tanınmalı.

Sakın ola ki eski yöntemler ile ağzımıza bir parmak bal çalmaya kalkmayın.

Sayın Ali Koç da hakem hatalarından rahatsızsa kendisini bizim vereceğimiz adalet mücadelesine destek olmaya davet ediyorum.

Sayın Ali Koç, TFF ve MHK ile yaptığı görüşmede adalet istediyse sorun yok, ben de istiyorum ama o toplantıda ne konuşulduğunu bilmiyorum. 

VAR'ın doğru ve adaletli kullanılması gerekiyor. Yaptığım açıklamayla zaten hakemleri şikayet etmiş oluyorum. Açıklamalarım resmi bir açıklamadır. Kamuoyunun önünde açıklama yapıyoruz. Çıksınlar özür dilesinler. Biz hatalıysak mahcup olalım. Dolayısıyla bir açıklama bekliyoruz.

Zekeriya Alp’in istifasını talep etmiyorum. Bu aralarında olan bir konu. Zekeriya Alp Beşiktaş’ın bir kıymetidir. Bence herkes kendine çıkan payı almalı. En üstten en alta kadar. Hakemden VAR’da görev yapan hakemlere kadar böyle.

Ali Koç dün akşamki hakem yönetimini beğenmişse yanlış beğenmiş.

Bir hakeme düdük astırırsak öbürü gelir. Ne fark eder? Önemli olan düzenin değişmesi. Düzen adaletli olursa sistem sorunlara müsaade etmez.

Çarşamba günü Kulüpler Birliği toplantısında bunu gündeme getireceğim, adalet gelene kadar bu konuyu gündemde tutacağım. Herkes için adalet gelene kadar.

Gündemimiz, hakem hatalarının verdiği mağduriyeti kamuoyuyla paylaşmak. Futbolcuların az ya da çok tepki verme konusunu aramızda konuşuruz. İç konuları kendi aramızda konuşacağız.

Hakkımı aramak için özgürce konuşurum. Bu sebeple ceza alacağımı düşünmüyorum. Kimseye hakaret etmiyorum. Koskoca camianın yaşadığı mağduriyeti dile getiriyorum diye ceza alacaksam canları sağ olsun. Teşekkür ederim."

Etiketler :