Tolgay Arslan: ''Atiba efsane bir oyuncu''

Tolgay Arslan: ''Atiba efsane bir oyuncu''

Sezon öncesi Fenerbahçe’den ayrılarak İtalyan ekibi Udinese'ye transfer olan Tolgay Arslan, Türkiye'deki futbol ve hakemler hakkında konuştu.

Ajans Beşiktaş - Udinese forması giyen Tolgay Arslan, Fanatik Gazetesi'ne konuştu Süper Lig'i takip etmeye devam ettiğini belirten Tolgay, ''Derbileri ve lig maçlarını izlemeye çalışıyorum. Ligde artık Anadolu takımlarının büyüklerden pek farkı yok. Kağıt üzerinde en güçlü Fenerbahçe. Ancak derbide Sergen Yalçın, Beşiktaş'ı inanılmaz hazırlamış. Büyük iş başardı ve istediğini aldı. Galatasaray da çok iyi ama benim en beğendiğim Alanyaspor. Fenerbahçe ise mutlaka toparlanıp, çıkışa geçecektir.'' sözlerini kullandı. 

''ATIBA EFSANE BİR OYUNCU'' 

Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı olan Atiba Hutchinson'ı çok beğendiğini söyleyen 30 yaşındaki orta saha, ''Tek kelimeyle 'Efsane' bir oyuncu. Müthiş bir adam. Çok profesyonel bir oyuncu. İnanılmaz bir karakter. Bir insanı herkes sever mi? Evet Atiba'yı herkes sever. Haftada en az 1 kez konuşuyoruz. Atiba (37), yaşın öneminin olmadığını gösteriyor. Emre Belözoğlu da 40 yaşına kadar oynadı. Atiba da bu yolda. Kendine her açıdan çok iyi bakıyor. Her anlamda örnek bir futbolcu ve profesyonel.'' dedi. 

''KİMSE SİZDEN GOL BEKLEMİYOR'' 

Süper Lig'de golü bulunmayan ve 7 yıl sonra ilk lig golünü geçen hafta İtalya Serie A’da atan Tolgay, ''Görevim savunmanın önünde olmak ve oyunu kurmak. Dünyanın en iyi liglerinden, en iyilere karşı oynuyorum. Türkiye'de stoper bile olsan, insanlar senden gol bekliyor. Burada ise işinizi yapmanızı istiyorlar. Açıkçası ne hocamız ne de takımdaki kimse benden gol beklemiyor.'' şeklinde konuştu. 

''HAKEMLER RAHAT BIRAKMIYOR'' 

İki ülkenin hakemlerini de kıyaslayan Tolgay Arslan, ''Hakemler hata yapabilir, onlar da insan. İtalya'da hakem kötü maç yönetince üzerine gidilmiyor. Süper Lig'de hakemleri rahat bırakmıyorlar. İtalya'da hakemler sahanın patronu olduklarını hissettiriyor. Bir faul sonrası çok konuşamıyorsun. Ayrıca oyun da çok durmuyor. Cüneyt Çakır, Avrupa'da inanılmaz maçlar, finaller yönetiyor ama Türkiye'de eleştiriliyor. İyi hakem olmasa, UEFA neden ona maç versin! Türkiye'deki bu baskı ortamında maç yönetmeleri, gerçekten büyük başarı.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :