Tosic: ''Tarih yazmaya yakınız!''

Tosic: ''Tarih yazmaya yakınız!''

Beşiktaş’ta bu sezon küllerinden doğan Dusko Tosic, Benfica ile 3-3 berabere kaldıkları mücadeleyi Sırp basınına anlattı.

Taraftarların kendilerine önemli bir motivasyon sağladığını kaydeden Tosic, “Çılgınca bir maçtı, statta deprem oluyordu. Hafızalardan silinmeyecek, unutulmayacak bir maç oldu. Benfica yarıya 3-0 öne girdi ama, ikinci yarıda arkadaşlarım harika bir dönüş gerçekleştirdi. En büyük övgü, devre arasında bizi ıslıklamaktan öte, bize güç veren ve dönüşün gerçekleştirilebileceğini gösteren taraftarlarımıza. Bize inandılar, güç verdiler, inancı verdiler. Sırbistan genç takımındayken de, İsveç’e karşı deplasmanda 3-0 kaybetmiş ve evimizde 5-0 kazanmıştık” dedi.

“Şampiyonlar Ligi’ni kazanmışız gibi”

Gruptan çıkarak tarihe geçmek istediklerini söyleyen tecrübeli oyuncu, “İnsanlar Şampiyonlar Ligi’ni kazanmışız gibi sevindi. Bunu kelimelerle anlatamazsınız. Tarih yazmaya yakınız. Eğer son maçta Dinamo Kiev’i yenersek, Beşiktaş’ın daha önce hiç başarmadığı bir şeyi başaracağız. Her şey bize bağlı. UEFA Avrupa Ligi’ni garantiledik, ancak en üst seviyede kalmak istiyoruz ve Kiev’den kazanan olarak dönmek için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“En büyük hedefimiz ligde kumar oynamayacağız”

Zorlu fikstür için konuşan ve ligin öncelikleri olduğunu kaydeden defans oyuncusu, “Önümüzde Başakşehir, Fenerbahçe ve Dinamo Kiev maçları var, ancak bu tempoya ve baskıya alıştık. Tekrar şampiyon olmak en büyük hedefimiz ve bu konuda bir kumar oynamayacağız, elimizden gelen her şeyi yapıp, gelecek sene de Şampiyonlar Ligi’nde olacağız” diye konuştu. (Sporx)